23948sdkhjf

Chauffører tjekker lastbiler for flygtninge

Lastbilchauffører og deres vognmænd har ikke lyst til at ende som ufrivillige menneskesmuglere
Mange flygtninge og migranter strømmer til Europa for en bedre tilværelse langt væk fra krig og fattigdom. Nogle af dem gemmer sig på lastbiler for at krydse grænserne.

Derfor bliver chaufførerne bedt om at tjekke deres biler grundigt, når de har holdt stille. De prøver at undgå, at flygtninge har gemt sig under bilerne, skriver DR Trekanten.

Vognmand Jens Åge Daugaard fra Egtved er en af de vognmænd, der siger til chaufførerne, at de skal tjekke deres bil grundigt. Det sker for at undgå, at flygtningene kommer til skade.

- Det vil jo være forfærdeligt, hvis vi enten taber en af dem, eller en af dem går til, som vi har set i Østrig. Det vil jo ikke være til at bære, siger han til DR Trekanten.

Lastbilerne bliver blandt andet tjekket for huller i presenningen. Chaufføren tjekker også, at ingen er kravlet ind i bilernes værktøjskasser. Og så bliver der kigget ind under bilerne for at sikre, at ingen er kravlet ind under akslerne.

Et af de steder i Europa, hvor problemet er størst, er i den franske by Calais, når lastbilerne skal krydse den Engelske Kanal. Her forsøger mange flygtninge at komme ind i Storbritannien ved at hægte sig på lastbiler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078