23948sdkhjf

Migrantkrisen i Calais spidser til

Lastbilchauffører i den franske by Calais melder om stadig mere aggressive migranter, der med trusler prøver at komme med lastbilerne til Storbritannien
Desperate migranter kaster med mursten fra broerne over vejen til Calais i Nordfrankrig for at tvinge lastbilerne til at standse, så migranterne kan snige sig om bord og komme med over Den Engelske Kanal til Storbritannien.

En chauffør har meldt om en trussel med en pistol.

Der har været problemer i månedsvis. Men britiske medier har i de seneste dage berettet om stadig mere aggressive migranter, der forsøger at komme til Storbritannien via Calais.

Migranter fra blandt andet Afrika, Irak, Pakistan, Afghanistan og flere andre lande har samlet sig i byen. Mange af dem er unge mænd, der desperat forsøger at krydse kanalen.

Med livet som indsats prøver de at skjule sig på lastbilerne, eller de forsøger at komme igennem tunnelen under kanalen.

De opholder sig i et område, der kaldes Junglen. Et slumsted, hvor nødhjælpsorganisationer hjælper, men hvorfra unge mænd hver aften og nat bryder op for endnu engang at forsøge at krydse kanalen.

Lige nu er der ifølge britiske medier 6000-7000 migranter i Junglen. Det skal være det højeste antal nogensinde.

Og ifølge Chris Yarsley, formand for det britiske Godstransport Forbund (FTA), er de voldsomheder, der har udspillet sig i de seneste dage, uden sidestykke.

Han har netop været på besøg i området ved Calais og siger til brancheavisen for vognmænd, UK Haulier, at han er rystet over, hvad han har set.

- De angreb biler, smadrede låsene på lastbiler, skar taget op på lastbiler og kravlede ind i dem, siger han.

- Fransk politi var meget synligt og brugte ekstreme tiltag, herunder tåregas, for at sprede folk, og motorvejen blev lukket for at få situationen under kontrol. Men det virkede til, at politiet blev overvældet af antallet af migranter, fortæller Yarsley videre.

- Det så ud til, at migranterne organiserede deres angreb. Vi fik at vide, at der blev meldt om optøjer i centrum af byen, og det afledte politiets opmærksomhed. Det benyttede migranterne sig af.

Fagforeningsformanden betegner situationen i Calais som "totalt uacceptabel" og siger, at chaufførerne er i skudlinjen - "nogle gange bogstaveligt".

- Uanset de synspunkter, man kan have om asylansøgere og migranter, så har ingen ret til at true, til at intimidere eller fysisk at angribe chauffører eller andre uskyldige, siger han.

Den britiske avis Express skriver, at der lige nu er mindst 7000 migranter på stedet, og der kommer dagligt flere.

Avisen har talt med Mark Yates, der er indehaver af en vognmandsforretning i Kent. Han fortæller også om migranter, der smadrer ruderne på hans lastbiler, og om magtesløse chauffører.

- En chauffør fik forevist en pistol. Vi har haft chauffører i telefonen, mens det her står på. De fortæller, at der kravler fyre rundt over alt på deres lastbiler, og de er bare hjælpeløse.

Den britiske indenrigsminister, Theresa May, siger ifølge avisen Daily Mail, at situationen måske kan lette lidt i det nye år. Ikke fordi der kommer færre migranter, men fordi der i Calais etableres en såkaldt sikkerhedszone for lastbiler på vej til Storbritannien.

/ritzau/
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093