23948sdkhjf

Han sammensluttede vognmændene

Når du ser en mørkeblå lastbil med de karakteristiske tre hvide bogstaver DSV, er det på grund af denne mand, som nu fylder 70 år
Han nyder sin frihed med udsigt til Isefjorden - fisker, spiller golf og læser bøger. Efter mange år som direktør i den store transportvirksomhed DSV er han færdig med at have travlt, men kan alligevel ikke holde sig helt i ro. Mandag den 5. oktober bliver Leif Tullberg 70 år.

Tullberg blev født i Aalborg og voksede op med sin mor og stedfar i de nordsjællandske byer Helsingør og Kvistgård, lidt nord for Helsingør. Som ung uddannede han sig til maskinarbejder, men han har blandt andet også været kaffeautomatsælger, inden han i 1976 var med til at stifte De Sammensluttede Vognmænd, DSV.

Her var han administrerende direktør frem til 2005, hvor han fortsatte over i datterselskabet DSV Miljø. Da han to år efter valgte at træde tilbage, fortsatte han som formand for bestyrelsen indtil 2012. For Leif Tullberg er ikke typen, der bare stopper.

Og han er stadig i gang i dag. Tullberg er hovedaktionær i selskabet Jamas, der importerer gravemaskiner, og så ejer han Restaurant Kalvø i Frederikssund. I foråret var det dog igen DSV Miljø, som nu hedder DSVM, der fik Leif Tullberg op af stolen.

Hovedaktionæren, den britiske kapitalfond Triton, havde solgt milliardkoncernen for én krone til forskellige danske långivere. Den manøvre tvinger de 28 mindretalsaktionærer til at sælge deres andel til samme pris, og nogle har mistet store formuer på den bekostning.

Tullberg er ikke tilfreds med måden, som både ham selv og de andre mindretalsaktionærer blev behandlet på, og han bruger derfor meget tid på at tale sin utilfredshed i medierne.

Selvom de mange års hårdt arbejde har givet Leif Tullberg et par hundrede millioner på kontoen, er han i dag godt tilfreds med at bo i det lille hus på 88 kvadratmeter. Han har ikke brug for et palads, men vil hellere gå ture på sin 8000 kvadratmeter store naturgrund og i den lokale skov.

- Jeg foretrækker min hytte frem for en eller anden dødssyg villa på Strandvejen med en fantastisk udsigt til Øresund, sagde han til Berlingske i april 2015.

Leif Tullberg har to døtre og tre børnebørn og bor i Hornsherred.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125