23948sdkhjf

Strejkende vil tørre smilet af DSV

Den danske transportgigant DSV er kommet i strid modvind i Holland
DSV er kommet i strid modvind i Holland. 20 ansatte fra DSV Solutions strejkede fredag 2. oktober i byen Moerdijk i protest mod blandt andet for lav løn.

Det skriver Fagbladet 3F.

Henri Janssen, fra det hollandske transportarbejderforbund FNV, der har de DSV-ansatte som ansvarsområde, oplyser, at de hollandske medarbejdere i DSV Solutions strejker for bedre løn, færre midlertidige job og flere permanente arbejdspladser.

Ifølge Henri Janssen viser DSV's egne tal, at lønningerne er 10 procent lavere end for de hollandske konkurrenter.

Henri Janssen understreger, at DSV-medarbejderne er rasende over, at koncernchef Jens Bjørn Andersen efter hver kvartalsrapport ikke er i stand til at stoppe med at smile, fordi det går så godt med DSV.

- Mens medarbejdere udfører arbejdet for lave lønninger, pointerer Henri Janssen, der forudser, at de ansattes strejker fortsætter i næste uge.

DSV's koncernchef Jens Bjørn Andersen vil ikke kommentere på sagen, da det er den lokale ledelse i Holland, der skal udtale sig, oplyser pressechef Tina Hindsbo til Fagbladet 3F.

Marieke de Rouw-Bulkmans, HR-direktør i DSV Solutions Holland, siger om strejkesituationen, at DSV Solutions i Holland har forsøgt at forhandle en ny kollektiv overenskomst med fagforeningen FNV.

- Desværre har vi indtil nu ikke haft succes med at indgå en aftale, siger Marieke de Rouw-Bulkmans til Fagbladet 3F.

Hun oplyser, at DSV Solutions blev tilbudt en tre procents stigning i lønnen samt en ekstra kontant stigning oveni over de kommende to år. Og påpeger, at tilbuddet er i overensstemmelse med markedet i Holland.

- Desværre har FNV krævet 20 procent over de kommende to år. DSV Solutions kan ikke og vil ikke acceptere et så uhyrligt krav. Men da vi er en ansvarlig arbejdsgiver er DSV Solutions villig til at genåbne forhandlingerne på ethvert tidspunkt, der passer fagforeningen, siger Marieke de Rouw-Bulkmans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172