23948sdkhjf

DSV fordobler næsten omsætningen: Nåede 61 mia. kr. i første kvartal

DSV har i første kvartal 2022 oplevet stor vækst. Det skyldes opkøb og travlhed

Positive effekter af et tidligere opkøb og fortsat stor global efterspørgsel på fragt af varer bidrager til fremgang hos DSV.

Det viser den danske transport- og logistikvirksomheds regnskab for første kvartal 2022, der er offentliggjort onsdag.

Omsætningen er i kvartalet endt på 61,1 milliard kroner. Det er en stigning på hele 82 procent i forhold til samme kvartal året før.

En af årsagerne til forbedringen er opkøbet af Global Integrated Logistics (GIL), der blev annonceret i august sidste år.

En anden årsag er, at DSV er fortsat med at opleve stor travlhed indenfor fragt af varer. Det har ligeledes bidraget til større omsætning for virksomheden.

Den større omsætning har medvirket til et overskud på 4,4 milliarder kroner i første kvartal 2022. Det er en vækst på 88 procent i forhold til året før.

- I første kvartal 2022 har vi leveret et sæt stærke resultater med større indtjening på tværs af alle divisioner og et stærkt cash flow (pengestrømme, red.), siger Jens Bjørn Andersen, topchef i DSV.

- Markederne fortsætter med at være påvirket af snæver kapacitet og overbelastning, og i marts så vi en tilbagevenden af covid-19-nedlukninger i Kina - en påmindelse til os alle om at pandemien endnu ikke er ovre.

Ligesom mange andre virksomheder har DSV reageret på Ruslands invasion af Ukraine. På grund af invasionen er alle ikke-nødvendige forsendelser til og fra Rusland og Hviderusland blevet indstillet.

DSV er desuden i færd med at frasælge og forlade sin aktiviteter i Rusland.

På trods af de seneste måneders stigende globale usikkerhed - særligt på grund af krigen i Ukraine - fortsætter DSV med at være optimistisk for 2022.

Faktisk er selskabet blevet mere optimistiske med hensyn til egne resultater, da det har opjusteret sine indtjeningsforventninger til året.

DSV regner nu med et driftsoverskud før særlige poster på 21-23 milliarder kroner. Tidligere blev der ventet 18-20 milliarder.

Opjusteringen begrundes med det stærke første kvartal og udsigterne for resten af 2022.

/ritzau/

Læs mere om: DSV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096