23948sdkhjf

Strakspåbud til Fayard efter ulykke

Arbejdstilsynet har givet Fayard på Lindø et strakspåbud efter en ulykke i weekenden, hvor en mand blev mast mellem et skib og et 500 kilo tungt brandspjæld. Manden brækkede syv ribben
Der skal strammes op på sikkerheden hos Fayard, skriver fyens.dk.

Det kræver Arbejdstilsynet efter en ulykke lørdag, hvor en 48-årig mand blev mast mellem et skib og en rist til et brandspjæld. Ifølge Fyns Politi brækkede manden syv ribben ved ulykken.

Brandspjældet skulle løftes over på skibet med en kran. Den 500 kilo tunge rist hang i taljer fra kranen, og den ene talje kom til at sidde fast i et stillads. Da man så flyttede på stilladset, kom risten i svingninger og ramte en mand, der kom i klemme mellem risten og skibet.

Det fortæller tilsynschef Lene Teilberg fra Arbejdstilsyn Syd, og hun forklarer, at Fayard ikke har sørget for, at sikkerheden omkring arbejdet var god nok.

- Dels er det, at taljen hænger fast i stilladset, og så at personen opholder sig i en zone, hvor han kan komme til skade. Derfor er arbejdet ikke udført på en fuldt forsvarlig måde, forklarer Lene Teilberg.

Lene Teilberg understreger, at der ikke er tale, om at medarbejderne har omgået nogle regler for at lette arbejdet.

- Medarbejderne har ikke gjort noget, de ikke måtte. Det er arbejdsgiveren, som ikke har gennemtænkt denne opgave godt nok, siger hun og uddyber, at Fayard har forpligtelse til at instruere medarbejdere på en måde, så de ikke er til fare under arbejdet.

Direktør Thomas Andersen fra Fayard er fåmælt omkring episoden.

- Vi har løftet opgaven, som Arbejdstilsynet har bedt os om at gøre. Ud over det har jeg ingen kommentarer, siger Thomas Andersen, som dog kan oplyse, at den tilskadekomne medarbejder er i bedring og er blevet udskrevet.

Arbejdstilsynet har givet Fayard et strakspåbud på baggrund af ulykken. Det betyder, at fejlen skal udbedres med det samme, og at der er tale om et alvorligt arbejdsmiljøproblem. Fayard skal sørge for, at der er procedure, som er sikker, næste gang en lignende opgave skal udføres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094