23948sdkhjf

Samarbejde skal forbedre godstransporten

Nyt netværkssamarbejde skal sikre den mest optimale gods- og varetransport i København, så miljøet lider mindst mulig skade og trængslen minimeres
9. december er der kickoff til et nyt samarbejde mellem Københavns Kommune, DI Transport, Danske Speditører m. fl. Netværket vil forsøge at finde løsninger, så godstransporten i København får bedre forhold. Højt på kommunens ønskeliste står det at nytænke varetransporten i Indre By, hvor de snævre gader ofte gør aflevering af varer dyrt og besværligt.

- Der er brug for at se nærmere på gode erfaringer fra udlandet og tænke nyt, hvis vi skal løse udfordringerne. Jeg er meget glad for, at erhvervet er gået med i samarbejdet, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Inspiration fra udlandet

Deltagerne i det nye godsnetværk skal selv være med til at definere, hvilke problemer der skal søges løsninger på. Her skal der findes inspiration fra andre europæiske storbyer som Barcelona med varelevering i ydertimerne til butikkerne, hvilket betyder færre gener for trafikken. Eller København kunne trække på erfaringer fra broderlandet Sverige, hvor flere lastbiler er drevet på naturgas, hvilket har en mærkbar positiv effekt på miljøet.

- Dårlig fremkommelighed belaster byens miljø og giver ineffektiv transport og distribution. Vi går ind i samarbejdet for at styrke fremkommeligheden for den nødvendige erhvervstransport i København, men også fordi vi kun kan skabe bedre forhold ved en fælles indsats, siger Michael Svane, Direktør i DI Transport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094