23948sdkhjf

Ny direktør for Cargo 2000

Vivi Aakjær Jensen er tiltrådt stillingen som administrerende direktør i det østjyske speditørfirma pr. 1. januar 2016
Vivi Aakjær Jensen er tiltrådt stillingen som administrerende direktør i det østjyske speditørfirma pr. 1. januar 2016

Efter et år i bestyrelsen, har Vivi Aakjær Jensen overtaget posten som administrerende direktør i speditørfirmaet Cargo 2000 ved Højbjerg tæt på Aarhus.

Hun er uddannet akademiøkonom og professionel opfinder og medstifter og formand af opfinderforeningen.dk, der er en brancheforening for opfindere og idéfolk.

Og netop opfinderens tankegang kan komme hende til gode i den nye stilling – for selvom transportbranchen er ny for Vivi Aakjær Jensen, så er der nogle ting, der er universelle, når det kommer til at drive virksomhed.

- Lige såvel som ideer skal udvikles, så skal en organisation og dens medarbejdere også udvikles, for ikke at gå i stå. Det her er en hel ny branche for mig, og min vigtigste opgave bliver at motivere mine kolleger til at fortsætte med udviklingen, for derigennem at skabe en gevinst for virksomheden. Transportbranchen er anderledes, men spændende, siger Vivi Aakjær Jensen.

Cargo 2000 blev stiftet for 15 år siden og har regnskabsmæssigt givet overskud fra år ét. Det er takket være bevidsthed om kvalitet, mener direktøren:

- Vi er som en lille familie, vi har medarbejdere med masser af erfaring og know-how. I den tid, vi lever i, er der så stort fokus på penge, og alle vil have det så billigt som muligt; men man skal også huske kvaliteten og service, siger hun, og fortsætter:

- Cargo 2000 har sin styrke i, at kunderne hos os ikke bare er en stregkode eller et trackingnummer; vore medarbejdere har minimum 20 års erfaring og følger forsendelserne til dørs. De kerneværdier ønsker vi at styrke yderligere. I den henseende er vi nok lidt en nichevirksomhed, siger Vivi Aakjær Jensen.

Hos Cargo 2000 bestræber man sig på at bruge danske vognmænd, fordi det er ”vigtigt at vi holder hjulene i gang i Danmark”, som direktøren udtrykker det. Og hendes opgave bliver ikke at lave de store gennemgribende ændringer, men i stedet at styrke og udvikle det, virksomheden allerede er god til.

- Det er min opgave at komme med tiltag, som skal kunne følge med den udvikling, vi lever i. Jeg har siddet i bestyrelsen i et år og kender virksomheden, og vi har lagt nogle strategiplaner for, hvor vi skal hen af. Her er det så min opgave at motivere, forklarer hun.

Transportbranchen er en branche, der er i stor udvikling. Men det er også et marked, der er præget af hård konkurrence. Og det har Vivi Aakjær Jensen også blik for, når hun nu indtager chefstolen:

- Hjulene skal fortsat køre. Vi har jo nogle mål, de skal helst indfries, når vi befinder os i en så hård konkurrenceverden. Branchen er ramt på nogle områder, så derfor er det vigtigt at have en klar kurs. Vores fokus er på vejtransport, for det er vi gode til, og det vil vi gøre med stor stolthed. Jeg synes virkelig, vores medarbejdere har en erfaring, som man ikke kan læse sig til, og det skal man have dyb, dyb respekt for.

Præcis, hvad de omtalte strategimål indbefatter, er hun endnu ikke meget for at komme ud med. Men hun kan dog sige så meget:

- Der er visioner og drømme, som vi arbejder målrettet på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112