23948sdkhjf

Frode Laursen satser grønt

Distributionen af dagligvarer bliver lidt grønnere, når Frode Laursen i fremtiden kører ud af garagen
Med købet af et Iveco Stralis sættevogntog bliver transport- og logistikfirmaet Frode Laursen de første i Danmark, der kan distribuere dagligvarer i Danmark med miljøvenlig gas i tanken.

Sættevogntoget kommer til at distribuere dagligvarer i hovedstadsområdet med udgangspunkt i Frode Laursens terminal i Tølløse ved Holbæk.

- Frode Laursen har en strategi, der siger, at vi vil være med fremme og være synlige med initiativer i forhold til en forbedring af miljøet. Indkøbet af en Iveco Stralis til gas er en del af denne strategi og medvirker til at reducere vores emissioner. Samtidig er det en test af, hvordan det fungerer med gas og 40 tons totalvægt til dagligvaredistribution. Vi får ydermere et billede af, hvilken konsekvens gas har for den samlede kørselsøkonomi, forklarer teknisk chef Jan Skov Pedersen fra Frode Laursen.

Købet af sættevogntoget, der kan køre på naturgas og biogas, er medfinansieret af Energistyrelsen som en del af projektet ”Anvendelse af gasdrevne køretøjer med udgangspunkt i Høje-Taastrup Transportcenter”. I projektet ydes der blandt tilskud til miljørigtig investering i gasdrevne godskøretøjer.

- Vi har et ønske om at bidrage til at reducere energiforbrug og emissioner – og dermed skabe en grønnere og mere bæredygtig profil, og derfor har vi været meget begejstrede for muligheden for at opnå støtte hertil fra Energistyrelsen. Tilskuddet har derfor også være med til at give os det sidste skub - og vi er meget tilfredse med de erfaringsmæssige first-mover fordele, der følger med købet, siger Jan Skov Pedersen.

Inden for de sidste par år er Danmark så småt kommet i gang med at udvikle distributionen af biogas og naturgas som brændstof til især busser og lastbiler. I første omgang har flere byer skiftet deres busser over på gas, ligesom København og andre byer skifter skraldebiler på diesel ud med tilsvarende biler, der kører på gas.

Frode Laursen har taget det første skridt til, at den private transportsektor kommer med i udviklingen, som det hidtil er set i en række andre lande som Sverige, Tyskland, Holland og Italien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157