23948sdkhjf

EU presser på for snarlig Femer-start

EU’s transportkommissær Violeta Bulc var i København i sidste uge. Hun advarer mod yderligere forsinkelser.
Danmark risikerer at miste støtte til den faste Femer Bælt-forbindelse, hvis byggeriet forsinkes ud over 2020, når den indeværende bevillingsperiode udløber.

Den advarsel kom EU’s transportkommissær Violeta Bulc med under sit besøg i København fredag den 9. september. Hun er bekymret for, at byggeriet kommer for sent i gang i forhold til EU-bevillingen under TEN-T/CEF og lagde med sin advarsel pres på tyskerne for at få de sidste godkendelser på plads.

Hun udtrykte ved samme lejlighed begejstring for den Faste Femer-forbindelse på EU-Kommissionens vegne.

- EU-Kommissionen står fuldt bag projektet. Jeg opfordrede den danske transportminister til at sikre, at anlægsbyggeriet begynder inden for planperioden 2014-2020. På den måde bekræfter vi også tilsagnet om finansiel støtte til projektet på næsten 600 millioner euro, sagde Violeta Bulc til Transportmagasinet.

Tysk-dansk ministermøde i Kiel

Transportkommissærens formaning tog transportminister Hans Chr. Schmidt med til Kiel den 13. september, da han mødtes med Slesvig-Holstens transportminister, Reinhard Meyer.

- Det er afgørende for tilskuddet, at vi kommer i gang, sagde Hans Chr. Schmidt til Transportmagasinet umiddelbart inden afrejsen.

- Jeg tror ikke, at der er en risiko for, at vi ikke kommer i gang til tiden; men vi er nødt til at være meget opmærksomme på tidsfristerne. Vi kan ikke holde til, at det bliver senere.

- Vi er allerede i gang med at etablere den nye jernbane, men EU-tilskuddet kan ikke rokeres om til projekter i baglandet. Det skal bruges på selve forbindelsen. Tyskerne er også i gang i baglandet med projekter til et tocifret milliardbeløb.

- Det var Violeta Bulc naturligvis glad for at høre. Hun mener, at vi skal i gang så hurtigt som muligt. Jeg fortalte selvfølgelig om udfordringerne med indsigelserne. Tyskerne gør hvad de kan. De vil også gerne have anlægsarbejderne i gang. Det forsikrede jeg hende, sagde Hans Chr. Schmidt til Transportmagasinet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078