23948sdkhjf

Nye små kraner fra HMF

Ny kranserie på 6-9 ton kan opereres uden certifikat.
På IAA transportmessen i Hannover i sidste uge viste den danske kranproducent, HMF, for første gang sin nye kranserie i klassen 6-9 ton.

Serien består af to grundmodeller, som hver findes i fire varianter. Desuden kan man vælge at få sin kran med enten mekanisk betjening eller med radio-fjernstyring.

Den mindste model hedder 610K MS (mekanisk) og er på 5,4 tonmeter. Den største er 910K RCS (radio-fjernstyret) på 8 tonmeter.

- Kranerne har suveræne løfteegenskaber i forhold til deres egenvægt, forklarer produktchef René Dahlkilde, HMF, da vi besøgte ham på standen i Hannover.

- De giver maksimal nyttelast på lastbilens lad samtidig med, at kranerne har en særdeles god løfteevne.

Det er de største kraner man kan få uden certifikat, så målgruppen er helt klart kunder, som satser på små lastbiler. Det kunne være entreprenører, vognmænd og kommuner.

- Disse kraner henvender sig til kunder, som har brug for størst mulig kran på den mindste lastbil, konkluderede René Dahlkilde.

Alle kranerne har en rækkevidde på over 11 meter, men målene er kompakte. Kranerne er optimerede med et enkelt ledarmsystem og 15 graders overknæk, som - i kombination med at inderste arm kan gå i 90 grader - giver maksimal løftekapacitet i hele arbejdsområdet – såvel i højden på lang rækkevidde som i nærløft tæt på søjlen.

Der er også tale om et helt nyt støttebenskoncept og udskydelige bomme. De fås både manuelt og hydraulisk udskydelige. De sidstnævnte kan også fås med radio-fjernbetjening.

Selv om der er tale om nye modeller, bruges der mange komponenter og løsninger fra de eksisterende HMF-kraner. Det gælder for eksempel sikkerhedssystemet RCL 5300.

Nyt fra HMF er, at opbyggerne nu kan få 3D-tegninger stillet til rådighed. Det vil betyde hurtigere montering af kranerne på lastbilerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078