23948sdkhjf

Padborg-firma på storindkøb: 50 grønne MAN

| Af Redaktionen/CGC | Tip redaktionen om en historie

Transportvirksomheden fornyer flåden med stort antal nye lastbiler, der er grønne i mere end én forstand

Speditionsfirmaet E3 Spedition, med hovedsæde i Padborg har henover sommeren taget hele 50 nye MAN TGX – Efficient Line trækkere i brug.

Virksomheden med de karakteristiske grønne lastbiler er drevet af Per Jørgensen og beskæftiger næsten 200 egne lastbiler på de europæiske veje. Med de mange nye MAN består vognparken udelukkende af lastbiler, der lever op til de skrappeste miljø- og emissionskrav, nemlig Euro 6.

Firmaet har denne gang valgt lastbiler af typen MAN TGX 18.440 4x2 BLS, specificeret som EfficientLine biler, der er medvirkende til et klart lavere brændstof- og driftsforbrug end de tidligere lastbiler med Euro 5-motor. Dette virker også positivt på virksomhedens grønne profil, da man i høj grad prioriterer at mindske sin miljøpåvirkning og CO2-udslip.

Læs også: Priser til MAN’s dygtigste medarbejdere

Alle bilerne er udstyret med rummeligt XLX førerhus med mere end 180 cm ståhøjde. Drivlinjen består af MAN’s D26 motor med 440 heste og TipMatic automatgear med friløbsfunktionen Efficient Roll, der automatisk kobler ud når køretøjet vurderer, at der er påløb. Dette er også stærkt medvirkende til et lavere brændstofforbrug.

Derudover er bilerne med de nyeste sikkerhedssystemer som Emergency Brake Assist, der er en automatisk nødbremseassistent, som automatisk nedbremser vogntoget hvis køretøjet vurderer, at føreren har overset forankørende. Bilerne er også udstyret med den automatiske vognbaneassistent Lane Guard Assist, der med akustisk alarm til chaufføren, skal sikre at utilsigtede vognbaneskift undgås.

Læs også: MAN henter driftsleder i Forsvaret

E3 Spedition er grundlagt i Kruså i 1962 af A. C. Jørgensen og drives i dag af sønnen Per Jørgensen. Hos E3 er man glade for den komplette omstilling til EURO6.

- Hos E3 er vi på forkant med udviklingen, og for os er det at køre miljørigtigt, en naturlig del af at drive en professionel virksomhed, siger direktør Per Jørgensen.

E3 beskæftiger sig med transport og spedition over hele Europa, specielt på det tyske marked. Hele E3 Gruppen beskæftiger 450 ansatte.

Bilerne er leveret og opbygget fra MAN Truck & Bus’ filial i Padborg, hvor man blandt andet har monteret hydraulikanlæg til walking floor-trailere på 10 af de 50 nye køretøjer.
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.129