23948sdkhjf

Rønne Havn ser langt ud i fremtiden – meget langt

Østersøhavnen har udstukket rammerne for udviklingen det næste 35 år
Fremtidssikring af Rønne Havn skal ske ved effektivisering og professionalisering, udvikling af nye markedsområder og investeringer i en fremtidssikret infrastruktur. Sådan skriver havnen om en spritny masterplan, som skuer frem mod 2050.

- Rønne Havn A/S er meget bevidst om havnens centrale rolle og betydning for erhvervslivet på Bornholm, og ikke mindst vigtigheden af løbende at kunne stille en tidssvarende og hensigtsmæssig infrastruktur til rådighed for det bornholmske samfund. Selskabet er således meget bevidst om sin rolle som en vigtig forudsætningsskaber for udviklingen på Bornholm, skriver havnen om den nye plan.

Årligt passerer 60.000 større skibe Bornholm, så der er et kæmpe potentiale i at levere produkter og serviceydelser til de skibe, der sejler forbi.

Masterplanens målsætninger for udbygningen af havnen har både et kort og langt sigte. Den skal bane vejen for en gradvis ændring af disponering af havnens arealer, øge anløbssikkerheden for de stadigt større skibe og medvirke til en mere hensigtsmæssig opdeling af havnen i en færge/krydstogtshavn og en mere industripræget havn.

På tegnebrættet er blandt andet en udvidelse af havnen og etablering af ny multi-purpose terminal med mere kajkapacitet og en vanddybde på 11 m vil give mulighed for modtagelse af et bredt udsnit af fremtidens stadigt større skibe, og vil medvirke til at øge forbindelse til det europæiske TEN-T (Trans European Transport Network). Den nye kraftige ydermole vil sammen med en nordvestlig indsejling til havnen sikre havnens aktiviteter mod de forventede vejrmæssige belastninger, de kommende årtier vil byde på.

Hele masterplanen findes på Rønne Havns hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157