23948sdkhjf

Uber kører videre trods retssag

Uber har ingen planer om at lukke deres app i Danmark, selvom selskabet nu i en prøvesag er tiltalt for at overtræde taxalovgivningen

Det hollandske selskab Uber kører uanfægtet videre, selvom anklagemyndigheden fredag besluttede at rejse tiltale mod selskabet.

Det fastslår Gareth Mead, der er kommunikationsdirektør for selskabets aktiviteter i Europa, i en e-mail til Ritzau.

Ifølge tiltalen medvirker Uber til, at chauffører bryder taxiloven ved at samle passagerer op via appen Uber , som formidler kørsel i blandt andet Danmark.

Tiltalen mod selskabet kommer, efter at Østre Landsret 18. november traf afgørelse om, at en 28-årig Uber-chauffør bedrev ulovlig taxikørsel. Chaufføren blev i byretten idømt en bøde på 6000 kroner, som landsretten siden stadfæstede.

- Der er tale om en principiel prøvesag, hvor anklagemyndigheden ønsker at få rettens vurdering af medvirkensansvaret til den ulovlige taxikørsel, siger advokaturchef Vibeke Thorkil-Jensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Anklagemyndighedens påstand om straf til Uber vil være en bøde i omegnen af 30.000 kroner. Det svarer til 10.000 kroner per kørsel, som to chauffører allerede er blevet dømt for.

Får anklagemyndigheden medhold i retten, så vil den samlede bøde til Uber kunne stige, lyder det i pressemeddelelsen.

For så vil anklagemyndigheden kunne rejse tiltale mod Uber for medvirken til ulovlig kørsel for hver enkelt tur, som Uber-chaufførere dømmes for fremover.

Politiet har ifølge fagbladet 3F sigtet over 100 Uber-chauffører, og flere sager er allerede på vej i retten.

Kommunikationsdirektør Gareth Mead kalder retssagen mod selskabet "en god mulighed for at få forklaret og afklaret vores juridiske position".

- Ubers app vil fortsat være tilgængelig i Danmark, så Uber kan fortsætte med at skabe muligheder for de flere end 2000 aktive partnerchauffører og deres familier, skriver han til Ritzau.

Uber fastholder, at man ikke driver taxavirksomhed men blot stiller teknologi til rådighed, der muliggør samkørsel.

Mead er derfor glad for den nye regerings løfter om at gennemtrawle taxalovgivningen med henblik på at lempe reglerne.

- Vi ser frem til ny lovgivning, der kan skabe tidssvarende rammer for moderne transportmuligheder.

Dansk Taxi Råd kalder tiltalen et stort og vigtigt skridt.

- I vores optik er virksomheden Uber roden til, at Uber-chauffører kører rundt på gader og stræder, siger Trine Wollenberg, der er direktør i Dansk Taxi Råd.

- Det er dem, der formidler kørslen, og det er i virkeligheden dem, der medvirker til den ulovlige taxakørsel. Så det er helt essentielt, at anklagemyndigheden nu har rejst den her sigtelse, siger hun.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093