23948sdkhjf

Få festfyrværkeriet sikkert frem

Kravene til sikkerhed er store, når raketter og batterier til nytårsaften skal transporteres ud til kunderne

December har gjort sit indtog og dermed nærmer sig også kulminationen på 2016 – nytårsaften.

Farverige raketter, batterier og andet nytårsisenkram transporteres i de kommende uger ud til butikker landet over, men med transporterne følger også en sikkerhedsrisiko og et ansvar hos de virksomheder, der transporterer fyrværkeriet ud.

- De fleste, der har købt fyrværkeri til nytårsaften, er opmærksomme på faren ved fyrværkeri, især når store mængder fyrværkeri er samlet samme sted, men de færreste tænker over, at det også skal transporteres frem. Derfor har vi sammen med Fyrværkeribranchen udarbejdet en folder, der giver gode råd om håndtering af farligt gods og fyrværkeri, siger Marianne Frank, medlem af ITD’s sikkerhedsrådgiverteam og konsulent i ITD.

- Det er vigtigt, at chaufførerne, der kører med fyrværkeri, kender reglerne og de forventninger, myndighederne stiller op med ved vejsidekontroller. Derfor er det også vigtigt, at dokumenterne er samlet et sted, for eksempel i en mappe som hurtigt kan fremvises til politi eller beredskab, siger Marianne Frank.

Hun understreger, at der ved kørsel i udlandet kan forekomme særlige nationale regler.

Derfor havde ITD’s sikkerhedsrådgivere også inviteret det tyske politi forbi ITD’s hovedkontor i Padborg den 28. september 2016 for at få et indblik i de tyske regler på området.

Folderen kan hentes her

Kilde: ITD

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079