23948sdkhjf

DTL: Transportstrømmene kan fintunes

AAU, Innovationsfonden og mange andre gik onsdag stort ud med nyheden om, at et nyt forskningsprojekt skal udnytte vejgodstransportens kapacitet bedre, og derved eliminere tomkørsel.

Med i projektet er Danske Fragtmænd og Freja Transport & Logistics, men det var ikke udelt begejsting, nyheden belv mødt med - blandt andet udtalte Frie Danske Lastbilvognmænd, at projektet virkede "urealistisk".

Hos DTL - Danske Vognmænd er man også påpasselig med roserne, men dog generelt positivt indstillet overfor ideen. Det fortæller erhvervspolitisk chef Ove Holm til Transportmagasinet.

- Det er et spændende projekt, og det er nogle interessante virksomheder, der er gået ind i det. Det gør de jo ikke for sjov, og man leder virkelig efter procenterne her, det er meget værd for de virksomheder, siger han, og fortsætter:

- Lige netop for Danske Fragtmænd og Freja er en af de helt store udfordringer, at der er rigtig meget gods, der går fra Jylland til Sjælland, men ikke lige så meget den anden vej. Og den er lidt svært at løse, for der er simpelthen ikke gods til at fylde trailerne op.

Han mener desuden, at det er at sætte det lidt på spidsen, når forskerne i deres pressemeddelelse slår sig stort op på, at nær ved hver fjerde transport er tomkørsel. Især med tanke på de lidt mere specialiserede transporter, der hver dag foretages over hele landet i forskellige sammenhænge:

- For eksempel ved metrobyggeriet, hvor bilerne kører tomme ind og kører fulde ud, og har mange tons på ladet når de er lastet, men ellers kører tomme – og betonkanonerne, der kommer fulde in og kører tomme ud. Det er rask væk 50% tomkørsel du har der. Og det er svært at lave ret meget om på, da det er nogle ret specielle køretøjer, der benyttes til de formål, siger Ove Holm.

Men med de udfordringer, der ligger, er der stadig plads til at fintune på strømmene.

- Jeg tror stadig, at der er noget at komme efter med optimering og samarbejde. Og vi hører også blandt vores medlemmer om virksomheder, som samarbejder, for eksempel omkring opgaver, hvor der skal anvendes special-materiel, som den givne virksomhed ikke selv ligger inde med, men deles med en kollega om opgaven. Så på den måde er der allerede samarbejder, der skal sikre at opgaver bliver løst mest effektivt, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094