23948sdkhjf

Valgte Køge frem for Høje Taastrup

Frugt- og grøntimportør bygger domicil i transportcenter

Den store importør af frugt og grønt, Total Produce Nordic A/S, har besluttet at flytte til Skandinavisk Transport Center (STC) i Køge.

Flytningen finder sted til årsskiftet 2017/2018, hvor man flytter fra de nuværende lokaler i Valby til et nybyggede domicil på Sleipnersvej i Køge. Dermed bliver Total Produce nabo til blandt andet Netto og Lidl.

Flytningen er kulminationen på et stort forarbejde, der startede allerede i 2008, hvor det stod klart, at Københavns Grønttorv planlagde at sælge den grund i Valby, hvor Total Produce ligger i dag.

Total Produce ønskede ikke at være afhængig af Grønttorvets planer om udflytning og valgte derfor selv at finde den rette, fremtidssikre lokation til virksomheden. Derfor købte de for nogle år siden en 40.000 kvadratmeter stor grund på Sleipnersvej i Køge.

- Med en placeringen hvor E20, E47 og E55 mødes, giver det rent logistisk rigtig god mening for os at satse på Køge, siger CEO i Total Produce, Jakob Skanning.

Må bygge 30 meter højt
Forskellige forretningsmæssige hensyn har gjort, at flytningen har trukket ud, men nu graves og støbes der på Sleipnersvej, og om kort tid, når den endelige byggetilladelse er på plads, opføres det nye domicil på 15.000 kvadratmeter.

- Vi ved godt at det er tilladt at bygge op til 30 meter i højden, men vi har egentlig blot brug for 10 meter. Til gengæld bliver bygningen lavet, så den meget nemt kan opgraderes med næsten 5000 kvadratmeter, hvis vi får behov for mere plads, fortæller Jakob Skanning.

Nybyggeriet kommer til at rumme lager, administration og et fitnessrum til virksomhedens 75 ansatte. Derudover bygges der 26 bananmodningsrum, fire modningsrum til stenfrugt og eget pakkeri.

Optimal placering
I STC glæder direktør Thomas Elm Kampmann sig over flytningen.

- At Total Produce vælger denne beliggenhed, bekræfter ikke blot transportcenterets optimale placering, men viser også de synergier, der opstår imellem virksomhederne i den transport- og logistikklynge, vi har bygget op her i Køge.

Total Produce Nordic er importør af frugt og grønt til detailhandlen og større grossister i Skandinavien. Virksomhedens moderselskab har base i Irland og er børsnoteret i Dublin og London.

I 2016 havde Total Produce, PLC en samlet omsætning på 29 milliarder kroner.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095