23948sdkhjf

Intelligente lastbiler opdager fejl i tide

Nu er det slut med ventetid og uventede værkstedsregninger. Lastbilen informerer værkstedet, når noget er galt.

Mercedes-Benz lancerer nu MB Uptime. Det er et intelligent system, der i realtid diagnosticerer og informerer både værksted og vognmand om lastbilens tekniske tilstand.

MB Uptime giver værkstedet besked om, hvad lastbilen fejler, hvilke reservedele der skal bruges og hvor lang tid, det vil tage at udbedre. Det vil minimere ventetiden og forhindre uventede regninger – og kan forlænge serviceintervaller med op til 30.000 km.

- Med MB Uptime kan vognmænd spare tusinder af kroner på driften, konkluderer Mikael Vogt, der er product & marketing manager hos Mercedes-Benz Trucks.

- I dag kører vognmænd bilen på værksted, når det er tid til service, eller når en lampe i instrumentbrættet lyser. Når bilen er diagnosticeret af en mekaniker, kan værkstedet bestille reservedele hjem. Når de er leveret, kan en udbedring ske. Dertil kommer de fejl, der først opdages under gennemgangen.

- Alt i alt betyder det, at værkstedsbesøg ofte tager længere tid end forventet, sker oftere og ender med at blive dyrere end først antaget. Det er nu slut.

- Med MB Uptime vendes drift og vedligeholdelse af bilparken på hovedet, fortsætter Mikael Voigt.

 

Bilen informerer værkstedet

- Nu er det populært sagt bilen, der med meget præcise anvisninger informerer værkstedet, når den fejler noget. Det betyder kortere ventetid på værkstedet, fordi opgaven er kendt og reservedelene bestilt på forhånd. Vognmændene vil opleve færre uheldige overraskelser og flere timer på vejene.

Mikael Voigt anslår, at en vognmand i gennemsnit vil opleve, at hans lastbil er en dag mindre på værkstedet om året.

- Det vil typisk svare til 6.000-7.000 kroner på driften, fordi bilen i stedet for at holde på værkstedet er på landevejen.

Uptime optimerer drift, service og vedligehold, men systemet kan også forudse nedbrud og havari. Via sensorer, der overvåget bilens tilstand, kan MB Uptime forudse - og dermed forhindre havari. Chaufføren kan med Mercedes-Benz Service24h blive dirigeret til et værksted - eller beslutte at aflevere godset inden.

- En havareret lastbil kan få store økonomiske konsekvenser for både vognmand og kunde, når bilen pludselig holder stille på en motorvej og skal bugseres til et værksted og måske lastes om, slutter Mikael Voigt.

Mercedes-Benz Uptime lanceres på alle nye Actros, Arocs og Antos.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19