23948sdkhjf

V er med på at flytte transportopgaver fra politiet

Venstres top vil flytte vejsidekontroller, køreprøver, særtransporter og køre/hviletid fra politiet til Færdselsstyrelsen. Transportbranchen er begejstret

Vognmandsbranchen får støtte i statsministerpartiet Venstre for at få flyttet hele det såkaldte tungvognsområde fra Justitsministeriet til Transportministeriet.

Gruppeformand Søren Gade (V) og transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) opfordrer statsminister og partiformand, Lars Løkke Rasmussen, til at ændre opgavefordelingen, så vejsidekontrol, kørekort, tachografkort og særtransporter flyttes fra Rigspolitiet til Færdselsstyrelsen.

Rigspolitiet sorterer under Justitsministeriet - og det går de tungvognsopgaver, som politiet har stået for i en årrække også.

Argumentet er, at det vil lette politiets arbejdsbyrde, hvis disse fire opgaver blev varetaget af personer, der ikke er uddannede politibetjente.

De to venstrefolk lægger også op til, at gennemførelse af køreprøver skal privatiseres i form af en autorisationsordning.

Branchen presser på
Det er oprindelig de syv brancheorganisationer - 3F, DTL, ITD, DI Transport, Danske Busvognmænd, Danske Speditører og Dansk Erhverv - der står bag opfordringen til at tage de fire områder fra politiet. Og deres opfordring har allerede vundet gehør i V-toppen.

Større EU-krav til syn på vej
Organisationerne fremhæver, at et nyt EU-direktiv vil stille øgede krav til det personale, der gennemfører vejsidekontroller.

Personalet skal som minimum have samme kompetencer som det personale, der gennemfører bilsyn. Det krav opfyldes allerede i dag af Færdselsstyrelsens inspektører, men ikke af politiets personale.

Der er dog en lille, men vigtig politisk detalje, der skal tilgodeses, inden loven kan blive til virkelighed.

For at bevare magtbalancen mellem de tre regeringspartier, skal justitsminister Søren Pape Poulsen (K) - eller en anden konservativ minister - have noget i erstatning, før transportminister Ole Birk Olesen (LA) kan få udvidet sit ministerium med flere opgaver og større ansvar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063