23948sdkhjf

50 millioner kyllinger skal køre med Volvo

Danpo opgraderer vognparken med 20 nye Volvo-lastbiler.

Det kan godt være, at stegt flæsk er kåret som Danmarks nationalret, men der ryger også en del kyllinger ned.

Investeringen i 20 nye Volvo-lastbiler skal sikre den årlige fragt af 50 millioner levende kyllinger fra producenter på Fyn og i Jylland til Danpos slagteri i Aars, syd for Aalborg.

Leveringen af de mange nye lastbiler var et flot syn, fortæller transportchef Claus Lassen fra Danpo. Lastbilerne blev kørt i karavane fra Volvo Truck Center i Aalborg til Danpo i Aars – af de chauffører, som fremover får bilerne som arbejdsplads.

Fem af de nye lastbiler er indrettet som ’fangebiler’, hvor køjen bag førersædet er erstattet med sæder, så lastbilen kan rumme fire ’fangere’. De ankommer som de første til kyllingefarmene og sørger for at indfange de kyllinger, som er klar til slagtning.

Lastbilerne er udstyret med en gaffeltruck og fangstredskaber. Efterfølgende bliver kyllingerne transporteret i særligt indrettede gardintrailere med hæve-tag. Alt afhængig af kyllingernes alder og race kan traileren medbringe op til 6.500 kyllinger per transport. En kylling lever et kort liv. Fem uger bliver det til, så vejer den cirka 2.100 gram og er klar til de danske middagsborde.

De nye Volvo-lastbiler er af typen Volvo FH 460 trækkere 4x2 er udstyret med Volvos store sikkerhedspakke, som blandt andet omfatter Adaptive Cruise Control (ACC) – et system, der via en radar på lastbilens front holder fast afstand til forankørende. Bilerne har også sporassistent, Dynafleet, I-See, ESP og alkolås.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156