23948sdkhjf

Volvo gør klar til at bygge storskala batterifabrik

Volvokoncernen har påbegyndt etableringen af en storskala batterifabrik. 

Det skriver Verkstäderne, som refererer til en pressemeddelelse udsendt af Volvo.

- Allerede i dag mærker vi stor efterspørgsel fra vores kunder på vores el-tilbud, og vi har en ambition om, at mindst 35 procent af de produkter, vi sælger, skal være elektriske i 2030. Det vil kræve store mængder højtydende batterier, fremstillet med fossil-fri energi, og det er et naturligt skridt for os at inddrage batteriproduktion i vores fremtidige industrisystem, siger Volvos koncernchef og adm. direktør Martin Lundstedt.

Fabrikken skal i de foreløbige forslag placeres tæt på Volvo-koncernens motorfabrik i Skövde for at drage gavn af den allerede eksisterende industri- og logistikinfrastruktur. 

Her er der ifølge Volvo ligeledes den rette adgang til den nødvendige fossil-fri energi til batteriproduktionen. To timer væk, i Gøteborg, ligger også Volvo-koncernens forsknings- og udviklingscenter og hovedkvarter. 

Volvo-koncernen satser på at nå storstilet serieproduktion af batterierne inden 2030. Batterierne vil blive designet til erhvervskøretøjsapplikationer for at understøtte udrulningen af ​​busser, elektriske lastbiler, entreprenørmaskiner og elektriske drivlinjer til de forskellige anvendelsesområder. 

Et endeligt svar på, hvor fabrikken skal ligge, afgøres efter offentlig høring, hvor driften er afhængig af miljøtilladelser, lyder det fra Volvo i pressemeddelelsen.

Læs den originale artikel HER

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251