23948sdkhjf

Ø-rekord for Færgen

For fjerde år i træk er der vækst i færgetrafikken til samtlige øer hos ø-rederiet. Trafikrekord på tre af syv ruter

Danskerne ser ud til at være vilde med ø-ferier. Det indtryk får man i hvert fald af årets trafiktal fra ø-rederiet Færgen.

For fjerde år i træk viser tallene vækst i færgetrafikken til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland. For tre af de i alt syv ruter er der sågar tale om trafikrekorder.

- Vi kan konstatere, at danskerne i højere grad end tidligere holder ferie i deres eget land, og at øerne er ekstremt populære, siger salgs- og marketingchef i rederiet Færgen, Lindy Kjøller, og tilføjer:

- Bemærkelsesværdigt er det også, at vi kan se vækst i trafikken for alle trafikformer. 

Han henviser i den forbindelse til, at trafikvæksten til øerne er at finde for både antallet af overførte passagerer, personbiler, lastbiler og busser.

Tæt ved 1,2 millioner biler
Branchens primære trafikparameter i form af antallet af overførte personbiler viser, at i alt 1.194.700 personbiler blev overført via rederiet Færgens syv ruter i 2017. Det er en stigning på 6,3 procent sammenlignet med 2016. Særligt markant er væksten på ruterne Ystad-Rønne, Kalundborg-Samsø og Esbjerg-Fanø, hvor færgetrafikken aldrig har været større end i 2017. 

Ligeledes er antallet af overførte passagerer i vækst for alle øer, som rederiet Færgen sejler til. Her ligger det samlede tal på 4.466.001 passagerer, hvilket er en vækst på 4,3 procent sammenlignet med 2016. Derudover er antallet af overførte lastvogne steget med 0,7 procent, mens antallet af overførte busser er steget med 5,2 procent i sammenligning med 2016. 

Også for de færgeruter, som ikke er drevet af turisme, er der tale om fremgang. Således viser genvejsruterne Spodsbjerg-Tårs mellem Langeland og Lolland samt Bøjden-Fynshav mellem Fyn og Als vækst i trafiktallene.

Kilde: Kilde: Færgen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11