23948sdkhjf

Rønne Havn med femte rekordregnskab i træk

| Af Redaktionen/jhm | Tip redaktionen om en historie

For femte år i træk leverer Rønne Havn A/S et årsregnskab, der slår rekorder på flere parametre. Årsresultatet for 2017 er næsten 10 procent højere end i 2016.

Der er godt gang i havneaktiviteterne hos Rønne Havn A/S, og det slår igennem på bundlinjen. Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Faktisk går det så godt, at selskabet kom ud af 2017 med det bedste årsregnskab i havnens historie med en omsætning på 56,8 mio. kroner, hvilket svarer til en stigning på 2,3 procent i forhold til 2016.

Deraf havnede 15,3 mio. kroner på bundlinjen, hvor det samme gjorde sig gældende for 14,0 mio. kroner i 2016.

- Den positive udvikling over året skyldes en vækst på flere forretningsområder samtidig med, at godsmængderne over kaj blev fastholdt på samme niveau som året før, siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør for Rønne Havn, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at antallet af skibsanløb stort set er uændret, men at størrelsen på de skibe, der anløber havnen, er vokset med 16 procent i gennemsnit siden 2016.

Læs også: Rønne Havn har rygende travlt: Det vælter ind

For Rønne Havn bød 2017 på opstart af en ny færgerute mellem Rønne og Swinoujscie i Polen, hvor TT-Lines er operatør. 

- Den nye færgerute har bidraget til en stigning i antallet af biler, der passerede gennem havnen, på 6,1 procent samtidig med, at antallet af passagerer steg med 5,1 procent. Hovedparten af væksten skyldes dog vækst på de ruter, der opereres af rederiet Færgen A/S.

Desuden er omsætningen for udlejning af havnearealer og bygninger steget med 4,3 procent som følge af, at havnen har indgået tre nye lejekontrakter i årets løb.

- Jeg er stolt på organisationens vegne. Vi havde en forventning om, at vi ville gå ud af 2017 med et årsresultat på 13,2 millioner kroner. Derfor er det naturligvis en glæde at konstatere, at vi vækstede med 2 millioner kroner mere end forventet, siger Thomas Bendtsen.

Læs også: Rønne Havn bliver omdrejningspunkt for vindmøllepark

Det gode resultat falder samtidig med, at Rønne Havn er gået i gang med den første af fire faser, der skal udvide erhvervshavnen. Hos bestyrelsesformanden for Rønne Havn, Thomas Thors, er der da også tilfredshed at spore:

- Det har været et travlt år for alle. For sideløbende med alle de opgaver, som har været knyttet op på havneudvidelsen, så har der også været fokus på vedligehold, drift og udvikling. Det har været et langt sejt og spændende træk, som nu også kan aflæses af årsregnskabet, siger han i pressemeddelelsen.

Rønne Havns årsrapport 2017 er tilgængelig her.

Mere om: Rønne Havn
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.213