23948sdkhjf

Transport-komet køber affaldstransportør

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hurtigtvoksende NTG har slugt endnu en virksomhed. Og det bliver formentlig ikke den sidste i år.

Der er fart over feltet i den danske speditørkoncern NTG. Selskabet, som tidligere på året købte den schweiziske milliardvirksomhed Gondran, fortsætter nu med endnu et opkøb. Det skriver Finans.

Denne gang har NTG sat tænderne i den mindre transportvirksomhed NS Transcargo, der kører med affald og omsætter for 150 mio. kr. Opkøbet betyder, at NTG tilføjer endnu en niche inden for transportens verden til sin efterhånden store koncern.

- Vi har nu endnu en tangent på klaveret, som giver toner hos os. En hvilken som helst kunde med mange forskellige behov for transport kan nu få os til at klare affaldet og genbrug, siger Michael Hjort, der er partner i NTG og står for integrationen af NS Transcargo i organisationen.

Kim Sørensen, der sælger virksomheden, beholder selv 49 procent af aktierne og bliver partner i NTG. Ved at slutte sig til flankerne i NTG kan han udnytte synergier og drage fordel af koncernens store netværk af kunder, fortæller han.

- Den ene grund var af hensyn til medarbejdere, kunder og vognmænd. Men den anden grund var selvfølgelig også, at jeg har fået en fornuftig pris for min aktier, siger Kim Sørensen uden at ville afsløre prisen, udover at den ligger på et pænt tocifret millionbeløb.

Læs også: Se tallene: Hver anden speditør tabte indtjening

Vækst er et nøgleord for NTG, der blev stiftet i 2011 og i 2017 lander på en omsætning på 3,2 mia. kr. Det er blandt andet tilvejebragt gennem opkøb, og købet af den schweiziske transportvirksomhed Gondrand med en årlig omsætning på 1,7 mia. kr. hæver niveauet yderligere.

- Vi regner med at lukke tre opkøb i år. Den schweiziske er stor for os, for det er 50 procent fremgang i omsætningen, siger Jørgen Hansen, administrerende direktør i NTG, til Finans.

Derudover har koncernen to-tre andre købsmuligheder i støbeskeen. NTG forventer at skrive sig på børslisterne i Danmark i foråret 2019, og der snakkes om en værdisætning på omkring 4 mia. kr.

I 2018 regner koncernen med at hæve omsætningen til 5 mia. kr., men ved at rejse 1 mia. kr. på børsen skal NTG gerne kunne genere 3 mia. kr. yderligere i omsætning.

Læs også: 63 trailere til NTG

NS Transcargo kommer også til at bidrage til turbovæksten.

- Vi regner med inden for de næste to-tre år, at der står 500 mio. kr. på toplinjen i stedet for de 150 mio. kr., siger Michael Hjort.

NTG består af 50 datterselskaber og er bygget som et partnerskab, hvor moderorganisationen ejer majoriteten af selskaberne. Resten ejer de omkring 130 partnere. Idéen med partnerskabet var at skabe et grundlag for vækst.

Mere om: NS Transcargo | NTG
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.106