23948sdkhjf

Besko Akademi åbnet

| Af Jesper B. Nielsen | Tip redaktionen om en historie

Nu får lastbil- og trailermekanikere deres eget uddannelseshus.

 I går torsdag den 1. marts var en stor dag for både grossisten Besko og for hele lastvogns- og trailerbranchen herhjemme.

BESKO AKADEMI slog dørene op til et moderne uddannelsescenter i Kolding med fuld opbakning fra hele branchen - producenterne og leverandørerne af udstyr samt værkstederne og vognmændene.

Ideen om et uddannelsessted for lastvogns- og trailermekanikere har været længe undervejs, og specielt inden for de senere år har behovet været stigende.

I sin åbningstale lagde Besko-direktør Kim B. Jepsen ikke fingrene imellem, da han beskrev situationens alvor for branchen.

- Værkstederne råber på arbejdskraft. Når de søger, får de ikke nogen. Det er som om, at ingen vil være lastvognsmekaniker længere – og slet ikke trailermekaniker. Så det ville vi gerne gøre noget ved.

Læs også: Brug for flere lastvognsmekanikere

- Vi gik til bestyrelsen og vores ejere - tyske BPW - og de var velvillige til at investere i dette sted, hvis branchen også ville bakke op. Det ville de. Derfor står vi her i dag.

Per Mikkelsen, VBG, klippede den røde snor over, mens ITD's chefkonsulent Jørn-Henrik Carstens, og DTL's tekniske konsulent Finn Bjerremand hver især ønskede branchen tillykke med stedet på vognmændenes vegne.

- Hele transportbranchen har brug for veluddannede og kompetente mekanikere. Lastbilerne og påhængskøretøjerne bliver mere og mere avancerede. Derfor er det vigtigt med et sted, hvor mekanikerne kan blive efteruddannet, sagde Jørn-Henrik Carstens.

Fin tilmelding til kurserne

Det første kursus i BESKO AKADEMI starter på onsdag, og så er der ellers lagt op til kurser så oifte, branchen ønsker det.

Kurserne er slået op på akademiets hjemmeside, hvor man kan tilmelde sig elektronisk.

Læs også: Stærkt partnerskab med lastbilforhandlere

- Det går rigtig fint med tilmeldingerne, kunne Kim B. Jepsen fortælle - men det er klart, at sådan et hus skal rigtig mange kursister gennem om året. Vores ambitionerne er store. Vi har et mål om 500 kursister om året. Så der skal noget igennem.

Gøre branchen attraktiv

Hvorfor gør Besko dette her?

- Vi ønsker at være med til at gøre den tunge transportsektor mere attraktiv og få flere unge mennesker ind - og ikke mindst at fastholde de unge i den tunge sektor, når de er uddannet, sagde Kim B. Jepsen ved åbningen.

- Vi skal følge med udviklingen, og branchen skal hjælpe os med input, så vi kan blive ved med at være med på det nyeste af det nyeste - hele tiden.

 

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.288