23948sdkhjf

V-ordfører: Færgen-salg skal bidrage til havn

| Af Redaktionen/jhm | Tip redaktionen om en historie

Statens indtægt fra et salg af Færgen skal være med til at finansiere en fremskudt færgehavn i Tårs, mener Venstres finansordfører Jacob Jensen

Hvis staten kommer af med sin andel af Færgen, skal en del af indtægterne bruges til at finansiere en fremskudt færgehavn i Tårs. Det mener Venstres finansordfører Jacob Jensen ifølge Folketidende.dk.

Udmeldingen knytter sig til forslaget om at etablere en færgehavn 3,5 km ude i det lavvandede område ud for Tårs. Det vil muliggøre en overfart på Spodsbjerg-Tårs på 22 minutter, altså en klar forbedring fra de 45 minutter, turen tager i dag.

Jacob Jensen mener, at den fremskudte havn vil gøre rederiet Færgen, der er til salg, mere værd. Han har bedt Finansministeriet om at undersøge, hvor stor en merindtægt den fremskudte færgehavn kan give staten, hvis det lykkes at komme af med statens ejerandel på 50 pct. i rederiet.

På Lolland giver borgmester Holger Schou Rasmussen (S) udtryk for, at han gerne ser den udskudte færgehavn blive en realitet, men han er skeptisk over for Jacob Jensens model.

- Det lyder som et snørklet regnskab, hvis man begynder at regne på den måde, siger han til Folketidende og påpeger, at en køber næppe vil betale en merpris på grundlag af et projekt, der ikke er vedtaget.

Mere om: Færgen
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.094