23948sdkhjf

Antallet af lastbiler på Storebælt er historisk højt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I 1. kvartal i år kørte 365.000 lastbiler over Storebæltsbroen. Det er det højeste antal i de 20 år, som broen har eksisteret. Det er endnu et tegn på, at virksomhederne inden for vejgodstransporten har travlt, vurderer Lars William Wesch, direktør i ATL.

Storebæltsbroen har netop holdt sin 20 års fødselsdag. I dag har selv de største skeptikere taget broen til sig og nyder turen over bæltet.

- Storebæltsforbindelsen har været med til at skabe vækst i Danmark. Meget blev lettere, da man ikke længere skulle holde i kø ved færgen – ikke mindst for lastbilerne som transporterer varer på tværs af landet, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Lastbiltrafikken over Storebælt har historisk givet et fingerpeg om udviklingen i den indenlandske omsætning, som udgør godt 60 pct. af den samlede omsætning i ATL’s medlemsvirksomheder. I 1. kvartal steg antallet af lastbiler på Storebæltsbroen med 0,8 pct. i forhold til det forrige kvartal. Og stigningen var på 1,14 pct. sammenlignet med 1. kvartal 2017.

- Der er travlt i branchen. Det rekordhøje antal lastbiler på Storebæltsbroen er bare endnu et tegn på, at der bliver arbejdet hårdt i øjeblikket for at klare efterspørgslen, siger Lars William Wesch.

Kilde: ATL
Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.187