23948sdkhjf

Færre godstransporter over Øresund

| Af Redaktionen/bda | Tip redaktionen om en historie

Transportfirma har problemer med at få gods til Solskinsøen.

Knap en måned inde i Bornholmslinjens sejlads over Østersøen er der opstået problemer med at få fragt fra Sjælland til Solskinsøen.

Det oplever Torben Dahl Petersen, der driver Torbens Transport, der blandt andet kører med foder til kæledyr.

Han fortæller til Bornholms Tidende, at Bornholmslinjen ikke medbringer samme mængde fragt på Ystad-overfarten som rederiet Færgen gjorde, da de havde ruten.

- Ind imellem handler det om mange læs, som vi skal hente hjem, men når Bornholmslinjen ikke vil tage det med, så står vi altså med et stort problem, siger Torben Dahl Pedersen til avisen.

Han fortæller, at fragten kun bliver taget med over på en morgen- og aftenafgang, og det gør processen dyrere for det lille fragtfirma.

Læs også: Molslinjen opkrævet bod på tre millioner kroner

Hos rederiet bekræfter man Torben Dahl Petersens oplevelse med, at fragten kun bliver taget med to gange om dagen. 

- Vi fragter to gange syv løstrailere. Syv til Ystad og syv fra Ystad. Af dem er de fem faste reservationer, mens to er ad hoc-opgaver. Så ja, det er rigtigt nok, det, som Torben oplever, siger Jesper Maack.

Her mener man ikke, at fragt transporteret med hurtigfærger er den optimale løsning, men så længe de er pålagt af staten til at udbyde godstransport, så vil de gerne dedikere et areal til det på en morgen- og aftenafgang, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef hos Molslinjen, der sejler Bornholmslinjen.

Hold dig opdateret med Transportmagasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Send til en kollega

0.126