23948sdkhjf

Freja-boss: Det må gerne være besværligt

Hårde tider i branchen får ikke speditionsvirksomheden Freja Transport & Logistics til at sætte farten ned - tværtimod.

Opkøb, investeringer og nye forretningsområder. Det seneste år har været travlt for den jyske speditionsvirksomhed Freja Transport & Logistics, der læner sig frem på en bølge af vækst.

- Danmark er et presset land for speditionsbranchen. Der er mange mindre spillere, som opererer uden en overhead, og de presser marginerne for de større virksomheder, fortæller administrerende direktør i Freja, Jørgen Hansen.

Med lokationer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen og Kina har Freja efterhånden forgrenet sig til en virksomhed af internationale dimensioner, der kan tilbyde fragt på både sø-, vej- og luft. Det betaler sig at være alsidig, forklarer Jørgen Hansen:

- Vi oplever, at kunderne gerne vil have, at vi kan håndtere hele paletten af transportformer, og hvis vi ikke kan det, så bliver vi fravalgt i nogle situationer. Det synes vi ikke, der var grund til, så derfor har vi valgt at udvide vores repertoire, siger han, og fortsætter:

- Når vi opruster på sø- og luftfragt, så er det strategisk i forhold til den måde, markedet har udviklet sig på. Der er relativt færre, der bevæger sig indenfor det segment, så derfor valgte vi at rekruttere kræfter og vækste langsomt på dette, for at opfylde kundernes efterspørgsel.

Selvom konkurrencen på det område tæller navne som DSV og DHL, så er Freja ikke bange for at træde ud på nye markeder og byde de tunge drenge op til dans.

- Konkurrencen afskrækker os ikke. Det er kvalitet og service, der langt hen ad vejen er afgørende, så der er plads til os alle sammen, slår Jørgen Hansen fast.

Modgang gør stærk
Frejas indtog på pharma-transport og opkøbet af Transcargo er umiddelbart to store mundfulde, men det betyder ikke, at man ligger på den lade side. Jørgen Hansen håber, at man i fremtiden kan finde flere opkøb, der kan være med til at styrke de igangværende aktiviteter, samt eventuelt tilføre nye markeder.

Ser man frem mod det kommende år, så har direktøren et måske lidt pudsigt ønske til, hvordan det helst skulle tegne sig:

- Det kommende år må gerne vise lidt vanskeligere markedsvilkår. Jeg bilder mig ind, at vi er hurtigere til at se tingene og reagere, end mange af vores konkurrenter og kolleger i samme størrelse. Det må gerne være lidt besværligt, for det tror jeg vil gavne Freja. Vi er lidt hurtigere i mange af beslutningsprocesserne, og historisk set er vi altid kommet ud af hårde tider som en stærkere virksomhed, siger han, og tilføjer:

- Det må gerne være lidt bøvlet.

Artiklen er en del af temaet Top 100 - 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081