23948sdkhjf

Stop de kreative løsninger

Erik Østergaard fra DTL er klar med en replik til Leif M. Pedersens indlæg i Transportmagasinet

Administrerende direktør Leif Midtgaard Pedersen (LMP) fra ICT Logistics rammer virkelig hovedet på sømmet med sit indlæg på transportmagasinet.dk 14. november. LMP undrer sig nemlig med rette over den overraskelse, flere store aktører i transportbranchen udviser ved afsløringerne i tilfældet Kurt Beier A/S i Padborg.

Dermed er LMP helt på linje med DTL – Danske Vognmænd, om end vi måske nok har brugt noget stærkere udtryk for den række af højt besungne og i visse tilfælde børsnoterede selskaber, der i disse dage står i køen ved håndvasken.

For det er jo rigtigt, hvad LMP påpeger: Pengene skal ikke tjenes for enhver pris og langt fra den etik og moral, der skal sikre markedet mod at havne i en spiral mod bunden. Man skal kunne se sig selv i øjnene, og det gælder transportørerne selv såvel som de kunder, der benytter sig af dem.

Seneste eksempel er fra Hadsten, hvor man har konstateret en ulovlig beboelse med østeuropæiske chauffører på vognmandens grund. Først var alt i orden. Så var det vist ikke i orden alligevel – og til sidst var det ulovligt. Så tanken med, at chaufførerne kunne bo i skurene, indtil der blev en ledig lastbil at hvile ud i, måtte droppes for nærværende. Det er bare ikke i orden!

Derfor er det godt, at en virksomhed som ICT har mod og mandshjerte til at stille sig frem og gøre opmærksom på, at branchen har indtil flere problemer, der kun kan løses af branchen selv, transportkøberne, politikerne samt ikke mindst EU. Vi skal centralt have sat en stopper for de kreative løsninger, som også LMP peger på som en uheldig tendens i branchen.

Vi tror på, at der findes mange flere virksomheder af samme støbning som ICT, og det er på tide, at de kommer til orde.    

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.317