23948sdkhjf

Freja satser på polsk

Det polske marked har vist sig at være en spændende størrelse for den danske speditionsvirksomhed

2018 var ikke mange dage gammelt, før Freja Transport & Logistics kunne offentliggøre opkøbet af Padborg-virksomheden Transcargo.

En virksomhed, der har stærke aktiviteter indenfor køletransporter, i særdeleshed på Grækenland og gennem sine fire afdelinger i Polen - og netop Polen har fanget Frejas interesse som spændende potentielt marked.

- Transcargo har jo i mange år været anerkendt som en meget veldrevet virksomhed med et godt navn indenfor de felter, de har opereret på, og det gjorde opkøbet interessant for os. Dernæst var vi inde og analysere på Polen, som var Transcargos hovedmarked - de er lige så store i Polen som herhjemme, og det fylder meget i deres DNA, siger direktør i Freja, Jørgen Hansen.

Faktisk viste det polske marked sig at være kæmpestort. Ifølge Frejas egne målinger var potentialet i Polen tre gange så stort som virksomhedens eksisterende aktiviteter i Norge, Sverige, Finland og Danmark lagt sammen.

- Freja havde i forvejen en pæn volumen på transporter mellem de nordiske lande og Polen, så via et opkøb af Transcargo kunne vi høste synergier og øge potentialet generelt, siger Jørgen Hansen.

Men det er selvsagt ikke kun nem indtjening, der kommer med opkøb af en virksomhed. Det er også hårdt arbejde, herunder integration af nye medarbejdere fra en anden virksomhedskultur.

- I tilfældet med Transcargo har en af de større opgaver været implementering af nyt IT-system. Giv folk en ny mobil, og de skal hurtigt finde ud af, hvordan den virker - men giv dem en ny IT-platform, som de skal sætte sig ind i lige nu, uden med det samme at se værdien - så bliver det straks sværere at motivere folk, siger Jørgen Hansen, og fortsætter:

- Vi skal også altid tænke på, at når vi har købt en virksomhed som Transcargo, så har de medarbejdere, der er i Transcargo, jo ikke søgt job hos Freja. Så vi skulle skabe fælles tillid med de mennesker, vi gerne ville beholde, og forsøge at vise dem, at vi også er en god arbejdsplads. Det har været meget vigtigt for os.

Efter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, kunne Transcargos danske selskab pr. 1. juni 2018 fusioneres ind i Freja Transport & Logstics.

Artiklen er en del af temaet Top 100 - 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08