23948sdkhjf

Padborg-udvalg skal forhindre gentagelse

De filippinske chauffører er flyttet fra slumlejr i Padborg til polsk herskabslejlighed.

Politiet, Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen lavede en fælles aktion 30. oktober 2018 mod opholdsstedet for Kurt Beier Transports filippinske og srilankanske chauffører i Padborg. Det skete efter tip fra 3F, et filippinsk medie samt Center mod Menneskehandel.

Slumlejren i Padborg var den direkte anledning til, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mødtes med arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer 23. november sidste år.

Det førte til en fælles arbejdsgruppe - Padborgudvalget - med bl.a. Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Industri (DI) og Fagforbundet 3F.

Det foreløbige resultat er sidste uges aftale mellem DA og FH om ordnede forhold i vejtransporten, så lignende slumlejre og menneskehandel ikke gentager sig.

De filippinske og srilankanske chauffører fra slumlejren har ikke fået det værre, tværtom. Ifølge Fagbladet, der udgives af 3F, beretter tre tidligere chauffører hos Kurt Beier Transport om, at de har fået job i Polen hos en dansk vognmand med en polsk afdeling.

Månedslønnen er 13.000 kroner, hvortil kommer diæter. De bor i en lejlighed med trægulv i Szczecin og har fået lønforskud. Over halvdelen af slumchaufførerne fra Padborg er fortsat i Europa, oplyser Fagbladet.

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094