23948sdkhjf

Lindøs nye kæmpe-terminal ramt af forsinkelser

Den nye heavy load-terminal, der skal blive et af de store trækplastre i Lindø Port of Odense, er ramt af forsinkelser. 

Det skriver Fyens.dk

Terminalen, der skal kunne klare et tryk på 40 ton pr. kvm., skulle have været afleveret denne sommer, men færdiggørelsen er udskudt med et uvist antal uger. Årsagen er at underlaget, som består af otte meter sand, ikke er komprimeret tilstrækkeligt. 

- Når først vi har lagt belægning på området, kan vi ikke kompensere for det, og derfor kan vi kun gå med til meget få centimeters sætning. Sand sætter sig – det ved vi, men vi skal have det ned i en meget lille størrelsesorden, fordi vi ikke kan risikere, at belægningen kommer til at ligge i bølger eller får store huller. Og sætter det sig meget, kan vi risikere, at vi får grundbrud, der kan sammenlignes med et lavineskred. Det kan i værste fald slå hul på og bryde gennem spunsvæggen, siger Niels Kiersgaard, der er havneingeniør på Lindø port of Odense med ansvar for det store byggeprojekt, til Fyens.dk.

Regningen for det ekstra arbejde tilfalder entreprenørerne bag projektet, Jan de Nul fra Luxembourg og danske Züblin A/S.

De 40 ton pr. kvm., som terminalen skal kunne klare, giver en samlet belastning af heavy load-pladen på 105.000 ton. Som Søfart tidligere har beskrevet, er de ekstreme forhold et led i Lindøs målsætning om at blive en førende havn for produktion og udskibning af store komponenter til fremtidens havmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11