23948sdkhjf

QR-koder effektiviserer trailervedligeholdelsen

Transportsektoren kan opnå korrekt og sikker levering af originale reservedele og dermed spare både tid og penge, når trailerne er på værksted for at blive repareret eller vedligeholdt.

Det viser de foreløbige erfaringer med brug af det unikke QR-kodesystem, som trailerproducenten Krone introducerede for et år siden, oplyser Krone i en pressemeddelelse.

Hver enkelt ny trailer er fra fabrikken forsynet med en QR-kode. Når mekanikeren med sin mobiltelefon eller tablet aflæser koden, får han automatisk adgang til Krones webportal, hvorfra han kan logge ind på shoppen og få tilgang til en komplet liste over alle de komponenter, traileren er opbygget af.

Det sker i form af diagrammer, skematiske tegninger og fotos. Med få tryk på skærmen kan han bestille de enkelte reservedele, som hurtigt leveres fra lagre i Padborg eller i Herzlake. Oftest er der tale om dag-til-dag levering, nævner Krone.

Inden introduktionen af QR-systemet skulle mekanikeren indtaste chassisnummeret på den enkelte trailer for at få adgang til de relevante informationer. En enkelt tastefejl kan imidlertid resultere i, at der fremsendes en forkert reservedel, og dermed forlænges trailerens ophold på værkstedet.

- For os handler det om at give vores kunder den service, der er sikrer en optimal udnyttelse af materiellet. Det kræver hurtig levering af originale reservedele. Jo lettere vi kan gøre tingene, jo hurtigere kommer traileren på landevejen igen, siger after sales manager Uffe Steffensen i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097