23948sdkhjf

AutoBude sætter fut under grønnere vognpark

Hver gang, der købes nye lastbiler, forventer vognmanden en besparelse på brændstoffet.

Transportvirksomheden AutoBude A/S i Hedensted har netop fået leveret fem nye Volvo lastbiler. Dermed fortsætter vognmandsvirksomheden satsningen på en endnu grønnere vognpark.

- Hver gang jeg skifter lastbiler, forventer jeg en forbedret brændstoføkonomi, siger AutoBudes indehaver, vognmand Brian Pedersen.

- Med de nye Volvoer forventer jeg en brændstofbesparelse på op til syv procent sammenlignet med tilsvarende køretøjer . De er optimeret til bedst mulig brændstoføkonomi og transporteffektivitet.

Nedbringer miljøbelastningerne
I de senere år har AutoBude satset målrettet på at nedbringe miljøbelastningen fra virksomhedens transport- og lageraktiviteter. Det gælder for eksempel ved at anskaffe sig mere brændstoføkonomiske lastbiler, men også ved at øge nyttelasten på vogntogene og ved at reducere energiforbruget på virksomhedens lager ved at spare på både opvarmning og belysning.

- Vi bliver simpelt hen nødt til hele tiden at investere i nyt materiel og nye driftssystemer. Det skyldes både et pres fra vores kunder men også, at det giver en bedre økonomi. Det er investeringen i de fem nye Volvo’er et eksempel på, fastslår Brian Pedersen.

AutoBude råder over en vognpark på cirka 50 trækkende enheder og 60 sætte- og påhængsvogne i forskellige udgaver.

Med på den nyeste teknologi

Også her gælder det om at være med på den nyeste teknologi, så AutoBude har også investeret i modulvogntog og 4-akslede sætte- og påhængsvogne - herunder nogle med dobbeltdæk for at øge lastkapaciteten til det maksimale inden for lovens rammer.

- Jo højere udnyttelsesgrad, jo lavere brændstofforbrug pr. transporteret enhed, siger Brian Pedersen.

- Jo mere vi kan hjælpe vores kunder med at udnytte bilernes lasteevne mere effektivt, jo grønnere bliver transporterne.

- Stort set alle vores lastbiler er udrustet med Euro 6-motorer, der opfylder den seneste miljønorm. Vi har enkelte Euro 5’ere tilbage i flåden, men dem har vi allerede sat udløbsdato på, tilføjer han.

Så langt på literen som muligt

Brian Pedersen lægger i det hele taget meget vægt på både miljø og arbejdsmiljø i virksomheden og er kendt for at gøre en ekstra indsats for både at rekruttere og fastholde medarbejdere.

- Vi har mange, dygtige chauffører, som sætter en ære i at køre så langt på literen som muligt, siger vognmanden.

- Vi følger nøje brændstofforbruget på samtlige lastbiler ved hjælp af vores elektroniske flådestyringssystem, så chaufførerne kan følge med i deres præstationer. Der er gået sport i hele tiden at forbedre sig, men vi sammenligner ikke chaufførerne på tværs af deres arbejdsområder.

- De konkurrerer i stedet mod sig selv, og det er også en vigtig motivationsfaktor, fastslår vognmanden.

Tager lærlinge - også de svære

AutoBude har en aktiv politik med at tage chaufførlærlinge - også de, der ikke rigtig passer ind i normerne.

- Vi arbejder målrettet med at give folk, der bokser med nogle udfordringer, en ny chance for at vise, at de dur til noget, siger Brian Pedersen.

- De lever lidt på kanten af arbejdsmarkedet, og det giver en stor tilfredsstillelse for os som virksomhed at hjælpe andre; men det giver også nogle loyale medarbejdere, når det lykkes at hjælpe dem med udfordringer.

Stiftet i Vejle
AutoBude blev stiftet i 1950 af Svend Ibsen. Han havde hovedsageligt kørsel i Vejle og omegn.

I 1991 solgte han forretningen til Orla Pedersen, og på det tidspunkt havde firmaet kun to biler.

I 1996 overtog Brian Pedersen forretningen med to kassevogne og en lille lastbil. "Domicilet" var en garage i Ørstedsgade i Vejle, mens papirarbejdet foregik hjemme i privaten i Hedensted. Al disponering af kørsel foregik fra bilen.

I dag har AutoBude domicil og lagerhotel på Lundagervej 3 i Hedensted. Domicilet blev opført i 2017. Dertil kommer en afdeling i Greve på Sjælland.

Mange slags kørsel
Vognparken er løbende vokset og består i dag af 50 trækkende enheder og knap 60 sætte- og påhængsvogne af forskellig type.

- Vi beskæftiger os med mange forskellige transport- og lageraktiviteter, fortæller Brian Pedersen.

- Vi kører med alt fra kurérkørsel i ind- og udland over fragtkørsel med pallegods til fast firmakørsel med køle- og frostvarer, farligt gods, tømmer, flydende produkter, containertrucking samt transport af medico-varer og andet højværdigods.

- Dertil kommer studenterkørsel med en enkelt veteranlastbil.

På lagerhotel-området råder AutoBude over 3.500 kvadratmeter lagerfaciliteter med ramper, højværdilager samt det nyeste materiel og lagerstyringssystemer til håndtering af alle typer gods.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063