23948sdkhjf

Nu kommer de nye regler for visse typer af særtransport

Færdstyrelsen er nu klar til officielt at melde ud om ændringen af bekendtgørelse om særtransport.

Formålet med ændringerne er blandt andet at fastlægge kravene for visse typer af særtransporter. Ændringerne træder i kraft den 1. november 2019 og visse konsekvens-rettelser træder i kraft den 1. januar 2020.

Bredt, udeleligt gods vandret liggende
Siden foråret 2018 har der i branchen været en usikkerhed om muligheden for at transportere flere stykker bredt gods samtidigt og transport af brede armeringsnet som tilladelsesfri særtransport.

Formålet med ændringen af bekendtgørelse om særtransport er at fastlægge kravene for transport af bredt udeleligt gods vandret liggende og transport af brede armeringsnet som tilladelsesfri særtransport.

Ændringen træder i kraft den 1. november 2019.

Medbringe et køretøj under 3,5 ton
I bekendtgørelsen foretages der også andre ændringer og præciseringer.

Der indarbejdes blandt andet et krav om, at alle særtransporter skal medbringe udskrift til særtransport og mulighed for at benytte blokvogn med tilbehør til mobilkran til at medbringe en cykel, knallert, motorcykel eller bil med en tilladt totalvægt, der ikke overstiger 3.500 kg.

Nu 4,10 meters totalhøjde
Der foretages også enkelte konsekvens-rettelser i bekendtgørelsen, som relaterer sig til ændringen af dimensionsbekendtgørelsen, der blandt andet ændrer lastbilers tilladte totalhøjde fra 4,0 til 4,10 meter.

Konsekvensrettelserne træder i kraft den 1. januar 2020 samtidig med ændringen i dimensionsbekendtgørelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156