23948sdkhjf

800 meter længere pr. liter

Volvos I-Save sparer dyre dråber, viser de første erfaringer fra Danmark

I juni 2019 blev de første 18 Volvo FH med I-Save leveret til det danske marked. Volvo besluttede at følge bilerne i tre måneder for at se, hvordan de opførte sig med hensyn til brændstofforbrug.

De 18 biler har tilsammen kørt 324.000 km med et gennemsnitligt forbrug på 4,1 km pr. liter. Hermed indfrier brændstofresultaterne de forventninger, Volvo havde sat.

På alle biler er der meldt forbedringer på helt op til 800 meter pr. liter i forhold til de lastbiler af forskellige mærker, de har erstattet. De 18 nye I-Save lastbiler er et miks af kundesolgte biler og demobiler. De har kørt en blanding af regional distribution, national transport og eksportkørsel.

Udover at kunne fremvise yderst flotte brændstofresultater har alle de vognmænd og chauffører, der har kørt Volvo FH I-Save, meldt positivt tilbage i forhold til ydelse og kørbarhed. Også det gode udsyn og spejlene får rosende ord med på vejen.

- Det er altid dejligt at få bekræftet, at vores innovative nye funktioner som I-Save også fungerer rigtig godt ude på markederne, siger Morten Fonseca Nielsen, der er produktchef i Volvo Trucks med ansvar for Dynafleet og Fuel Advice.

Brændstofscoren måles på baggrund af parametre som forudseende kørsel, motor- og gearudnyttelse, hastighedstilpasning og tomgang.

Volvo FH med I-Save inkluderer den effektive D13 Turbo Compound-motor og den omfattende langturs-køretøjspakke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078