23948sdkhjf

Politikere kritiserer Postnords afvisning af alvorlige anklager

Trods nye oplysninger fastholder Postnord, at et anonymt brev med grove beskyldninger i sin helhed kan afvises

Da en række anonyme anklager i december ramte Postnord, blev de pure afvist fra ende til anden af den svensk-danske postkoncern.

Anklagerne kom fra en "forsmået, afskediget medarbejder (…) uden indsigt i de faktiske forhold", forklarede Postnord til Folketinget.

Men nu viser det sig ifølge Jyllands-Posten fredag, at der er et element af sandhed i mindst én af påstandene. Det afføder skarpe reaktioner fra flere politikere.

- Når man slår sig nagelfast op på, at man fra ende til anden kan afvise alle kritikpunkter, er det selvfølgelig dybt kritisabelt, at man alligevel kan se, at der er sandheder i noget af det, siger DF’s postordfører, Hans Kristian Skibby.

Den anonyme brevskriver hævdede blandt andet, at Postnord har betalt over 30 mio. kr. for en app til et firma, hvis ejere "er tæt på" Postnord Logistics-direktøren Jakob Manoris familie, men ifølge Postnord var "alle påstande" i brevet forkerte.

Læs også: Kompensation fra staten bidrager til plus for PostNord i Danmark

Nu oplyser Postnord, at Postnord Logistics har købt ydelser – herunder en app – af et firma, hvor der er en familierelation til Jakob Manori. Relationen er ifølge Postnord "meget fjern" og har ikke haft "betydning for leverandørforholdet".

Beløbet er desuden væsentligt lavere end de 30 mio. kr., og derfor fastholder Postnord, at oplysningerne i det anonyme brev blankt kan afvises.

Direktøren i det firma, der har solgt appen, fortæller, at han har været "gode venner" med Jakob Manori i nogle år, og at han har lavet forretninger for cirka 4 mio. kr. med postvirksomheden.

Transportminister Benny Engelbrecht satte for få uger siden Deloitte til at undersøge beskyldningerne i det anonyme brev.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125