23948sdkhjf

Kvinder klar til netværk

Ikke mindre end 90 kvinder har meldt deres ankomst til ITD’s kvindenetværksdag i morgen lørdag den 18. januar i Børkop.
Netværksdagen er målrettet alle kvinder i transportbranchen, uanset om de er chauffører, chaufførelever, lagermedarbejder eller andet. Målet med netværksdagen er at vise kvinderne, at de har andre kvindelige kollegaer i erhvervet.


Oprindeligt bunder netværksdagen i, at transportbranchen har et rekrutteringsbehov, forklarer Trine S. Plesner, chef for ITD Arbejdsmarked.
- Vi mangler omkring 2.500 chauffører. En af de ting, vi kan konstatere, er, at der ikke er mange kvinder i branchen på chauffør-siden. Vi har ikke helt nøjagtige tal, men vi gætter på, at mellem en og to procent af chaufførerne er kvinder. Så det er forsvindende lidt. Derfor mener vi, at der er et potentiale for at få flere kvinder ind.
- I stedet for kun at rekruttere fra den ene halvdel af befolkningen, skal branchen kunne rekruttere lidt bredere. Derfor skal vi have flere kvinder interesserede i at arbejde med transport.

Kvindepanel

ITD nedsatte sidste år et kvindepanel, som kom med nogle anbefalinger. Det er disse anbefalinger, som er ved at blive vakt til live.
- En af de ting, panelet har peget på, er, at det er en god idé at have et netværk. Derfor har vi taget initiativet til netværksdagen, hvor det overordnede formål er at skabe fokus på jobbet i transportbranchen, og hvordan det kan være attraktivt for kvinder.
- Et andet formål med netværksdagen er at skabe et netværk for kvinderne. Skabe et sted, hvor de kan mødes, få en god dag med masser inspiration til deres hverdag og de udfordringer, de har som kvinder i transportbranchen.
- De skal kunne bruge netværksdagen til at udveksle erfaringer og til at lære hinanden at kende.

Forstå kvindernes udfordringer

Transportmagasinet: Hvad handler det om for ITD?
- For os handler det om at forstå kvinderne lidt bedre, siger Trine S. Plesner.
- Vi vil gerne forstå de udfordringer, som kvinderne oplever, så vi kan arbejde med at gøre forholdene bedre for kvinderne. Det kan være nogle helt lavpraktiske ting som at gøre rastepladserne mere tilgængelig for kvinder.
- Personligt har jeg selv nogle fordomme om at køre ind på en rasteplads kl. 22.30 og skulle finde toiletter, badefaciliteter mm. Måske er det her, vi skal sætte ind for at gøre branchen mere attraktiv for kvinder. Under alle omstændigheder får vi mulighed for lytte til nogle kvinder, der oplever de praktiske problemer.

ikke kun chauffører

- Det er vigtigt at understrege, at netværksdagen ikke kun er for chauffører. Den henvender sig bredt til kvinder i transportbranchen; men den udspringer af den chaufførmangel, som branchen oplever.
- Vi håber, at de kvinder, som kommer, får inspiration, de kan bruge i deres hverdag. Vi håber også, de får etableret et netværk og får nogle kontakter, som de vil kunne bruge i fremtiden, slutter hun.

 Dagens indhold

 ”På toppen i en mandeverden – hvordan tackler man det som kvinde?”
Le Mans-racerkører Christina Nielsen fortæller om sin karriere og sine erfaringer

 ”Sund bag rattet” – sundhedsekspert, iværksætter og foredragsholder Michelle Kristensen giver gode råd om kost, sundhed og træning – og der bliver tid til lidt workout

 ”Ny teknologi og forebyggelse af ulykker” – AMU-Fyn viser, hvordan virtual reality-spil kan være med til at forhindre højresvingsulykker – og der bliver mulighed for selv at prøve det af med VR-briller

 Arbejdstøj – er det kun til mænd?” Comtec Int. A/S, der er totalleverandør af blandt andet arbejdstøj og sikkerhedsfodtøj, vil præsentere forskellige mærkers løsninger til bekvem arbejdsbeklædning til kvinder. Det bliver i form af en catwalk og en udstilling af tøj og sko.

 Standupkomikeren Ane Høgsberg slutter netværksdagen af på en sjov og positiv måde.

DRs radiovært Kathrine Abrahamsen vil guide deltagerne gennem dagen.

Der bliver god tid til at netværke og snakke med andre kvindelige kollegaer.
Der bydes på en lækker frokostbuffet, eftermiddagskaffe og forfriskninger i løbet af dagen.
Alle deltagere får en goodiebag med overraskelser med hjem.

Tid og sted:

Netværksdagen for kvinder finder sted lørdag den 18. januar 2020 kl. 9.00-16.00 i Kellers Park, H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078