23948sdkhjf

Oliedistributør bevarer fatningen: For tidligt at frygte corona

Mens corona er på alles læber, er det ikke en krise, der har ramt Søndergaard Transport i Thy – endnu i hvert fald.

- Lige nu har vi forholdsvis travlt. Men det kommer sig nok af, at alle vil have fyldt op, lyder det fra direktør Erik Søndergaard, som dog tilføjer:

- Jeg forventer, det går kraftigt i stå om en uge eller to.

Søndergaard Transports speciale er bitumen og andre olierelaterede produkter. Men faldende oliepriser bekymrer ikke.

- Det vil ramme os på indtjeningen. Tankstationer bestiller ikke det, de plejer. Så selvfølgelig rammer det os med nedsat volumen. Det betyder ikke så meget for os, hvordan prisen er, men for vores kunder, der får leveret olie, må det da være en fordel, at prisen er faldet, siger han.

Behøver ikke hjælp af staten

Lige nu er kun otte biler i gang hos Søndergaard Transport ud af en flåde på 25. Størstedelen af forretningen opererer med sæsonarbejde, og chaufførerne har derfor alligevel ikke været på arbejde de seneste måneder.

- Vi plejer at starte op på fuld styrke fra 1. april, så vi har en del chauffører, der stadig er hjemsendt og har været det siden jul. Vi har meddelt dem, at det gør vi ikke i år. Vi venter og ser tiden an.

Indtil videre kan Søndergaard Transport klare sig ved at bruge afspadsering og ferie, og Erik Søndergaard ser derfor intet behov for statens økonomiske støtte.

- Er vi ude at køre i starten eller midten af maj, mister vi en måneds omsætning, men det kommer ikke til at ramme os så hårdt, siger han.

Regnskab uden overraskelser

Søndergaard Transport har netop aflagt regnskab for 2019, og det viser en tilbagegang på 12,7 pct. på bruttofortjenesten.

- Der var knap så travlt sidste år, som der plejer at være. Ellers er det fuldt tilfredsstillende, forklarer Erik Søndergaard og afviser at kommentere yderligere på regnskabet.

 Årets resultat endte på knap 3,6 mio. kr. – et fald fra 3,8 mio. kr. i 2018.

Søndergaard Transport ApS
Mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 23,4 26,8
Resultat før ned- og afskrivninger (ebitda) 8,7 10,1
Resultat før skat 4,6 4,9
Årets resultat 3,6 3,8
Egenkapital 12,3 12,5
Antal ansatte 30 33
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109