23948sdkhjf

Rapport fra førerhuset: Sådan oplever chaufførerne corona-krisen

Der er ingen tvivl om, at alle danskere skylder en stor tak til landets chauffører, der sørger for at bringe varer ud i butikkerne, materialer ud til virksomhederne, medicin til hospitalerne og meget mere. Ikke bare i krisetid, men hver dag.

Det er en vigtigt samfundsopgave, chaufførerne er med til at udføre - og det fik endda Hendes Majestæt Dronning Magrethe til at sende en hilsen til netop chaufførerne, da hun holdt tale til nationen tirsdag aften denne uge.

Her på Transportmagasinet har vi også været meget nysgerrige på, hvordan det egentlig påvirker chaufførerne, når de kommer rundt i et land, der er stort set lukket ned. Derfor har vi spurgt dem på vores facebookside, og der er klare tendenser, når man ser på svarene: Der er færre biler på vejene, men samtidig er der flere steder blevet lukket for adgangen til bad og toilet, hvilket er med til at gøre arbejdsdagen en hel del sværere.

Chris Venning, distribuerer benzin og diesel til tankstationer:

- Der er tydeligt mindre trafik på vejene, og derved også mindre "gods" at køre med. Så vi skiftes til at tage en dag hjemme, for at holde alle i job.

Kurt Larsen, kører jern-distribution for Lemvigh Müller:

- Betydeligt mindre trafik over alt, ingen køer til fyraften. Vi har lige så travlt som før corona. Har ikke oplevet de store forandringer hos kunderne, måske at hos 3 ud af 15 må man ikke gå ind lige nu, men skal ringe til vareindleveringen.

Bjarne Ebbe Sørensen, kører distribution:

- Butikker tager stadigt godt fra, vejene er ikke spækket op med køer og ulykker mere. Ved butikkerne er der normale leveringsforhold, men hvor vi læsser til butikkerne er der skærmet af ved bordene med paller som afstand. Opsamlingen ind til lagrene efter levering af varer er normalt nogle steder, men andre skal man blive i bilen.

Kim Bertelsen, kører flydende foderstoffer og grovvarer:

- Markant mindre trafik hver dag. Men der er nok at køre med, det har ikke ændret sig det mindste, kun flere tiltag for beskyttelse på læsse-stederne.

Rasmus Nielsen, kører for Brdr. Sørensen:

- Jeg oplever mindre trafik på vejene. Både på motorvejen men også i byerne. Jeg kører pt. fødevarer til Bilka og Føtex, og hos dem oplever jeg ikke den store forandring. Dem, jeg har leveret hos, har for eksempel ikke håndsprit.

- Men kommer også hos andre kunder for at afhente pallegods. Og hos de fleste af dem, jeg kommer hos, må man for eksempel ikke komme ind på lageret, men skal ringe til kunden. Har også oplevet at få udleveret mundbind og engangshansker for at måtte læsse af. Og hos en kunde kom han med sprit til mine hænder, engangshansker og han sprittede også hans løftevogn af.

- Men jeg oplever desværre også, at toiletter bliver låst af, hvilket er urimeligt efter min mening.

- Jeg synes godt, at jeg kan mærke gennem min disponent, at der er en ændring i, hvad gods, vi kører med.

Hvordan oplever du situationen fra dit førerhus? Og har du lyst til at fortælle os om det?

Så er du velkommen til at kontakte Transportmagasinets redaktion på cgc@nordiskemedier.dk - eller bare smide en kommentar her nedenfor.

Husk også at følge os på Facebook - find os på https://www.facebook.com/transportmag 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109