23948sdkhjf

Vognmand med 100-års jubilæum: Nu bliver der måske ingen fest

Vognmandsforretningen S. Chr. Sørensen blev faktisk grundlagt på selve genforeningsdagen, den 15. juni 1920, da Nordslesvig officielt blev overdraget Danmark.

- Min morfar, som startede virksomheden, er egentlig nordjyde fra Thorup Strand. Før 1920 var han på højskole på Fyn og talte med flere sønderjyder. Før genforeningen fik mange sønderjyder nemlig mulighed for at komme på højskole i Danmark og gennem disse samtaler fik han sin store interesse for Sønderjylland, fortæller direktør Chr. S. Madsen, og fortsætter:

- Han besluttede sig for at slå sig ned i Sønderjylland og være med til at bygge landsdelen op. Han var faktisk nede over grænsen flere gange allerede før genforeningen.  

- Da genforeningen var en realitet, slog han til og købte dette sted i Skodborg, hvor vi bor i dag. Skodborg var den gamle grænseby mellem Danmark og Tyskland. Kongeåen går lige ved siden af, siger Chr. S. Madsen til Transportmagasinet

Han er naturligvis ærgerlig over, at man ikke kan fejre jubilæet netop i år:

- Vi begyndte allerede at planlægge nogle af aktiviteterne sidste år; men da Corona-krisen kom, satte vi det hele på pause. Jeg tror, det bliver svært at holde noget i år. Alle koncerter og større forsamlinger er aflyst til og med august. Vi ville have samlet cirka 300 mennesker. Jeg tror ikke, det kommer til at ske i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109