23948sdkhjf

Rekord for Dachser i Norden

Dachsers nordiske koncern har i 2019 sat omsætningsrekord med 1,28 milliarder kroner og er resultat før skat på 52,5 millioner kroner. Det er en stigning på godt 10 procent i forhold til 2018..

Dermed fortsætter den familieejede logistikleverandør den positive kurs på det nordiske marked og fastholder det momentum, som er opbygget de seneste år.

- Samlet set imødekommer årsregnskabet for 2019 alle vores forventninger, siger René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic.

- Selv om ingen kunne have forudset den specielle situation, vi befinder os i lige nu, udgør resultaterne fra 2019 et stabilt grundlag, som vi håber at kunne bygge videre på i 2020.

- Vi følger vores fastlagte strategi og styrker vores markedsposition inden for vores kerneforretning, som er stykgodsdistribution i Europa. Dermed er vi kommet et godt skridt videre i vores målsætning om at være den foretrukne stykgodspartner, siger René Sidor.

Størst fremgang i Norge

Årsregnskaberne for 2019 viser øget omsætning for alle tre datterselskaber i Dachser Nordic: Dachser Denmark A/S, Dachser Norway AS og Dachser Sweden AB.

Læs også: Erfaren luftfragtspeditør til Dachser

Størst var fremgangen for det norske datterselskab, der præsterede en markant stigning både i omsætning og resultat. Med en øgning på godt 27 procent fra 18,1 til 23,1 millioner norske kroner i 2019 og en sideløbende styrkelse af organisationen er Dachser Norway godt rustet til fremtiden.

- I Norge fortsætter vi den positive trend, vi har opbygget de seneste mange år. I 2019 har vi især haft fokus på at styrke organisationen og videreudvikle kompetencer med uddannelsesforløb og kurser, uddyber René Sidor.

- De norske resultater afspejler, at vi fortsat styrker vores markedsposition på det norske marked og udvikler os lønsomt og fornuftigt. Vi har endvidere styrket vores fokus på mere miljøvenlige transportløsninger i Norge, og har her i begyndelsen af 2020 indgået en ”Næring for klima” aftale med Oslo Kommune, tilføjer René Sidor.

 Ny afdeling i Sverige

2018 gav en firdobbelt resultatrekordfremgang for Dachser Sweden, men åbningen af en nye afdeling for sø- og luftfragt i Göteborg påvirker resultatet for 2019.

- Vi må beregne lidt tid til at finde fodfæstet på det svenske marked for Air & Sea; men vi er kommet i mål med et godt resultat og har formået at fortsætte den lønsomme vækst, vi har opbygget. Vi har fastholdt fokus på at udvikle vores kernestykgodsprodukt, og vi har styrket vores markedsposition på det svenske marked markant, siger René Sidor

Mindre overskud i Danmark

På trods af en stærkt øget omsætning præsterede Dachser Denmark et dæmpet resultat før skat på 19,0 millioner kroner mod 20,8 millioner kroner i 2018.

Læs også: Dachser: Vi kører også om natten

- Det skyldes en ændret omkostningsstruktur som led i en fremtidssikring – en omlægning, som kommer selskabet til gode fremover, siger René Sidor.

Stabilitet i krisetider

- Som familieejet logistikvirksomhed står vi for stabilitet og pålidelighed – også i krisetider, fortætter René Sidor.

- Selv om den globale økonomi lige nu står svagere, har vi formået at fortsætte vores vækst i 2019. Vi befinder os i en global krise og har måttet aktivere vores plan for krisestyring. Derfor må vi ligesom mange andre virksomheder revurdere vores målsætninger for 2020.

- Når det så er sagt, er vores netværk fuldt operationsdygtigt, og selv om volumenerne lige nu er nedadgående, fastholder vi vores daglige afgange i hele Europa. Vi disponerer vores samlede volumener sådan, at vi fortsat lever op til vores servicekrav og transittider.

- Vi vil fortsat være en stabil og pålidelig partner for vores kunder og samarbejdspartnere, slutter René Sidor.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11