23948sdkhjf

Aflyste studenterkørsler vælter ikke vognmænds økonomi

Det er ikke afgørende for økonomien, om studenterne alligevel får grønt lys til den traditionelle studenterkørsel i år.

Sådan lyder det fra et par af de vognmænd med erfaring inden for området, som Transportmagasinet har talt med.

- Det er noget vi har tilbudt i mange år, fordi vi synes, det er en sjov og god dag. Det er hyggeligt, men det er ikke noget, vores forretning er bygget op omkring, så det vælter ikke noget, hvis ikke vi kommer af sted. Men det ville være synd for de unge mennesker, siger Anders Larsen.

Virolog: Studenterkørsel vælter ikke læsset

Det er muligt at gennemføre de årlige studenterkørsler uden at sætte den positive corona-udvikling over styr. Det siger Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, til DR.

Han bygger sin vurdering på, at faste hverdagsting indebærer en større risiko end enkeltstående begivenheder.

- Hvis det er på grænsen til, at der er mulighed for at gøre det, så synes jeg godt, at man kan gøre det ved sådan nogle ting, siger Søren Riis Paludan og tilføjer:

- Det er mere de der faste hverdagsting, der kører 24/7, man skal have øje på under genåbningen.

Afhænger af restriktioner

Han er indehaver af Vognmand Anders Larsen, der i år er booket til tre studenterture. Også hos Ebberup Vognmandsforretning, der kører omkring 12 studenterture om året, krydser man mest fingre på vegne af de unge mennesker.

- På studenternes vegne vil jeg håbe, det kan lade sig gøre. Men det kommer helt an på restriktionerne, om det er praktisk og fysisk muligt at gennemføre kørslerne, siger vognmand Claus Christiansen.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil(S) sagde torsdag til DR, at hun vil bede sundhedsmyndighederne vurdere, om studenterkørslen kan gennemføres forsvarligt.

Modtager henvendelser

De to vognmænd afventer derfor – sammen med tusindvis af kommende studenter – udfaldet af myndighedernes vurdering.

Og selv om studenterkørsler alene ikke holder hånden under vognmændenes økonomi, er efterspørgslen i markedet så absolut til stede.

- Vi har allerede fået flere forespørgsler fra studenterne, men vi kan ikke svare på noget. Vi må bare vente spændt, og så håber vi, det kan lade sig gøre, for det har de unge mennesker fortjent, siger Claus Christiansen fra Ebberup Vognmandsforretning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078