23948sdkhjf

Fornyelser på HMF’s populæreste kran

På Vestfyn Trækker ville HMF have fremvist de seneste fornyelser på 2820K-kranen og præsenteret det nyeste JOAB-kroghejs.

Til årets Vestfyn Trækker-messe havde HMF Danmark planlagt at medbringe sin demolastbil, en Scania R580B8x4*4 udstyret med JOAB-kroghejs og en HMF 2820K-kran.

Kranen er en af HMF’s mest populære kraner. Den har lav egenvægt, kort indbygningslængde og en servicevenlig konstruktion. Og så er den både en stærk, effektiv og hurtig kran, der kan række op til 21,6 meter.

- Vi foretager hele tiden forbedringer og videreudvikler detaljerne på vores kraner. Det gør vi naturligvis også på 2820K-kranen, fortæller adm. direktør Brian Stage fra HMF.

- Vi har blandt andet fornyet støttebensbredden på kranen. Den er øget fra 6,5 til 7,4 meter. Det sikrer, at kranen får endnu mere stabilitet, både når den monteres foran og bagpå chassiset.

- I sidste ende betyder forbedringen, at man får et større arbejdsområde, hvor man kan bruge kranens maksimale belastning.

Forøget svingmoment
- Vi har også udviklet et nyt svingsystem. Selve svingmomentet er væsentligt forøget, så kranføreren er bedre i stand til at arbejde med kranen på et skrånende underlag.

Af andre fornyelser kan nævnes "cabin anti crash" (CAC). Det er en funktion, der forhindrer kranen i at kollidere med køretøjets førerhus under kranarbejde. Funktionen danner en virtuel ramme om førerhuset, som kranens arm ikke kan nå ind i. Systemet registrerer både kranens armstilling og svingretning. Hvis systemet registrerer kollisionsrisiko, standses alle bevægelser, der kan føre til kollision.

"Priority flow control" (PFC) er også fornyet. Systemet sørger for, at alle funktioner hele tiden får tilført et passende olieflow uanset udstyring af håndtag. Ingen funktioner går i stå. Arbejdet foregår altid med maksimal opnåelig hastighed i forhold til den oliemængde, der er til rådighed.

En ny funktion på kranen er "slew braking control" (SBC), som dæmper svingbevægelsen ved bratte stop efter hurtige bevægelser. Det giver smidige svingbevægelser, så det er lettere og hurtigere at arbejde, når man for eksempel er i gang med læsse- eller losseopgaver med grab.

Nyt JOAB-kroghejs
Brian Stage er også glad for JOAB’s nye eco-drive kroghejs.

- JOAB var de første med lavtbyggede kroghejs, og nu er de gået endnu længere, forklarer han. Med de nye L/LA-kroghejs er der taget mange små skridt, som tilsammen giver et kroghejs, som er endnu lettere, endnu mere miljøvenligt og endnu mere lønsomt.

HMF har forhandlet JOAB’s produkter i Danmark de seneste fem år. Samtidig er JOAB repræsentant for HMF i Sverige.

Demotrailer
HMF’s demotrailer skulle have med til Vestfyn Trækker. Den var netop blevet shinet op med en indvendig overhaling med nye plancher og meget andet.

- Desværre er den nu stillestående på grund af corona-krisen, slutter Brian Stage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22