23948sdkhjf

Aftale på falderebet: Postnord skal også dele breve ud i resten af 2020

Transportminister Benny Engelbrecht har postordførernes opbakning til at indgå en aftale med Post Danmark, der er en del af Postnord, om at forlænge den nuværende postaftale med Post Danmark frem til årsskiftet.

Det fremgår af transportministeriets hjemmeside.

Kort før jul 2019 indgik et flertal af Folketingets partier en aftale om at forlænge statens aftale med Post Danmark om befordringspligten frem til den 30. juni 2020. Nu har postordførerkredsen besluttet, at transportministeren kan søge om at forlænge den nuværende aftale med Post Danmark, så den fortsætter året ud.

Der er enighed i postforligskredsen om at arbejde for at indgå en mere varig aftale om befordringspligten inden oktober 2020. Denne nye aftale vil være gældende fra den 1. januar 2021.

Foruden regeringen er partierne bag den nye aftale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti.

Hos ITD er der ikke megen begejstring over forløbet omkring befordringspligten.

- Vi havde gerne set, at der lå en politisk aftale om den fremtidige befordringspligt i Danmark, hvor PostNord var taget ud af ligningen, og de private aktører havde taget over. Vi har forståelse for, at det er vanskelige forhandlinger – ikke mindst fordi PostNord er uhyre presset økonomisk – og der kan det give god mening at bruge mere tid på at finde den helt rigtige bæredygtige løsning. I ITD er vi dog kritiske over, at forlængelsen nu igen bliver en anledning til at sende flere skattekroner til Postnord, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Derfor vil ITD i de næste måneder fortsætte dialogen med politikerne om en fremtidig løsning, hvor markedet i højere grad overtager opgaverne omkring befordringspligten.

- Det er på høje tid, at vi får en holdbar løsning på plads i forhold til postuddelingen i Danmark. De private aktører skal have mulighed for at komme på banen. Og så skal det selvfølgelig være en løsning, der ikke giver mistanke om urimelig statsstøtte og krydssubsidiering af midler til unfair konkurrence med private virksomheder på stykgodsmarkedet, siger Carina Christensen med henvisning til igangværende retssager og Rigsrevisionens undersøgelse af Postnords regnskabspraksis.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109