23948sdkhjf
>

Biodiesel på seks Q8-stationer

Q8 vil gerne hjælpe vognmændene til at stille om til en fossilfri transport med HVO 100 - det fossilfrie alternativ til diesel

Her fra juni tilbyder Q8 det 100 procent fossilfrie alternativ til diesel, Q8 Biodiesel HVO 100, på henholdsvis tre IDS- og tre F24-anlæg.

Introduktionen af biodieselen er i tråd med Q8’e mål om at være klimaneutrale i hele værdikæden senest i 2045.- Vi har en målsætning om at blive landets største udbyder af det fossilfrie alternativ, siger Erik Stenströmer Moglia, Q8’s Fuel Manager.

- I Danmark er mulighederne for at tanke biodiesel stadig relativt få, men efterspørgslen er stigende, og biodiesel er ikke nyt for os. HVO iblandes allerede eksisterende brændstofprodukter, og i Sverige er vi størst på stationer med salg af HVO 100.

Q8 vil gerne hjælpe kunderne med at stille om til en fossilfri transport, og her er HVO 100 er en vigtig brik til en hurtig omstilling.

- HVO 100 kan uden ændringer bruges i mange eksisterende dieselbiler. Livscyklus-udledningen af kuldioxid kan, på de få minutter det tager at tanke bilen op, sænkes med op til 90 procent i forhold til fossilt diesel, slår Erik Stenströmer Moglia fast.

Læs også: Q8 udvider salg af HVOEt skridt på vejen
Introduktionen af HVO 100 til Q8’s danske sortiment markerer endnu et skridt på vejen mod det ambitiøse mål om at være klimaneutrale i hele værdikæden senest i 2045.

HVO 100 er fossilfrit og er på nuværende tidspunkt den bedste mulighed for at reducere udledningen på den tunge trafik. Derudover kan brændstoffet anvendes direkte i den eksisterende bilflåde, fordi den kemiske sammensætning i HVO er tæt på identisk med den diesel, man normalvis kan tanke.

Udover lastbiler så er det også muligt for privatbilister at tanke HVO100 på de indtil videre tre F24 stationer. Q8 tilbyder også HVO 100 til erhvervskunder med hjemmetank, og så har Q8 netop underskrevet en fireårig kontrakt med Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), der giver staten og landets 98 kommuner mulighed for at gøre brug af det 100 % fossilfrie alternativ.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078