23948sdkhjf

Direktør om krisen: - Vi skal ikke klynke

Leif Midtgaard Pedersen er administrerende direktør i ICT Logistics, der har hovedkontor i Herning. Som mange andre er de også her mærket af corona-krisen.

- I 1. kvartal af 2020 opnåede vi nogle resultater, der lå væsentligt over vores budgetter. Men at Q1 ser godt ud er ikke en stor overraskelse, for Corona-krisen tog først for alvor fat i anden halvdel af marts, og derfor er effekterne ret begrænsede på det, vi har set indtil videre. Det kommer helt klart til at give udfordringer, når vi skal se på Q2, siger han, og tilføjer:

- I transportbranchen skal vi ikke klynke, for vi er en branche, der altid er brug for, modsat dem der for eksempel har et flyselskab eller er i underholdningsbranchen. De har det rigtig svært, og vil blive ved med det et godt stykke tid endnu.

Benhårdt fokus 24-7
Men bare fordi, man er begunstiget af at befinde sig i en branche, der overordnet set stadig holder hjulene i gang, er det ikke ensbetydende med, at krisen ikke kan få store effekter for transportvirksomhederne, vurderer Leif Midtgaard Pedersen.

- Resten af 2020 kommer til at kræve et benhårdt fokus 24-7, hvis man skal styre sikkert igennem. Der er mange biler, der holder hjemme, og jeg er bange for, at det ikke er dem alle sammen, der kommer ud at køre igen, siger han, og fortsætter:

- Især de mange biler, som leveres af vognmænd i Østeuropa. De vognmænd kan blive så udfordrede af krisen, at de ikke klarer den. De har ikke samme adgang til fornuftige hjælpepakker, og ej heller velvillige banker, som vi har herhjemme. Jeg kan frygte, at der bliver kapacitetsmangel, og det kan blive voldsomt. Jeg mener, der er grund til saglig og faglig bekymring.

Langt sejt træk
Et gammelt mundheld lyder, at ”det er svært at spå, især om fremtiden” – og det er ikke blevet mindre aktuelt nu, hvor alle er på mere eller mindre ukendt territorie, vurderer direktøren.

- At vi sidder og prøver at kigge 3 måneder frem lige nu, er næsten til at grine af, for vi aner reelt ikke, hvad vi måler på. Det er ligesom at måle afstand med et gummibånd, og derfor har flere børsnoterede selskaber også besluttet at suspendere deres forventninger for året, siger han - og kommer alligevel med en enkelt lille spådom:

- Dem, der lever af at producere volumen, de har det rigtig svært lige nu, og det vil de blive ved med at have, indtil der begynder at komme noget mere volumen retur til systemet igen. Det er også en af grundene til, at jeg siger, at det ikke bare er tilbage til normalen om et halvt år – vi kan risikere at skulle flere år ud i fremtiden, før vi er på den anden side af det her igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078