23948sdkhjf

Fortsat mulighed for enkeltstyks-godkendelser

Der er opnået bedre forståelse mellem opbyggerne og Færdselsstyrelsen om den kommende EU-forordning.

 - Den kommende EU-forordning for opbyggerbranchen giver alligevel mulighed for, at Danmark kan fortsætte med at have nationale individuelle enkeltstyksgodkendelser. Det er Færdselsstyrelsen klar til at acceptere. De ser dog også mulighed for godkendelser af småserier. 

Sådan lyder det fra en lettet Thomas Krebs, direktør i sammenslutningen af opbyggere, SKAD, efter et møde med Færdselsstyrelsen den 25. juni.

- Udmeldelserne fra Færdselsstyrelsen har det seneste år ellers gået i modsat retning, nemlig at vi udelukkende skulle have småserier.

- Derfor var det et meget positivt møde. Det kommer helt afgjoert til at skabe en bedre forståelse hos begge parter om, hvad forordningen går ud på og kommer til at betyde for branchen.

Konkrete eksempler 

- På mødet gennemgik vi de forskellige typer opbygning, og Færdselsstyrelsen konkretiserede hvilket komponenter og procedurer, der teknisk set skal håndteres på en dyberegående måde i den nye forordning.

- Alt fra lygter, cyklistværn, e-mærkning og egenproduktion blev drøftet. Det gav et klarere billede af, hvad Færdselsstyrelsen ønsker at indføre.

- Det viste sig, at den frygt, vi i branchen har haft til den nye forordning, heldigvis ikke er begrundet.

- Det var glædeligt at se en styrelse, der med åbent sind og stor forståelse fik indblik i dagligdagen hos en typisk opbygger, der fremstiller opbygninger i mange forskellige variationer og på mange forskellige køretøjsmærker og -modeller.

God dialog

Også Færdselsstyrelsen var tilfreds med mødet.

- Jeg glæder mig over den gode dialog, vi havde i dag. Jeg er sikker på, vi sammen kan hjælpe hinanden igennem den kommende omstilling, sagde direktør i Færdselsstyrelsen, Stefan Søsted.

Vicedirektør Jesper Back, Færdselsstyrelsen, var også glad for at få talt om de bekymringer, som branchen har i forhold til typegodkendelsesreglerne.

- Det var positivt at få talt om, hvordan det nye ”set up” adskiller sig fra det nuværende. Jeg ser frem til den fortsatte dialog.

Mere information

Det blev aftalt, at der skal samarbejdes om at skabe bedre og let forståelig information for opbyggerne.

Samtidig vil SKAD bidrage med viden - også fra søsterorganisationerne i andre EU-lande, hvor EU-forordningen allerede er implementeret.

- Her har man en stor ekspertise med EU-regler, der kan være til nytte for styrelsen, slutter Thomas Krebs.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078