23948sdkhjf
>

Fragt af corona-udstyr for kvart milliard: Blankocheck til DSV får kritik

Når staten skal have den store pengepung frem, kræver det sædvanligvis, at Folketingets Finansudvalg godkender udgiften.

Men coronakrisen har været én lang undtagelsesvis situation, og derfor fik Finansministeriet i marts carte blanche til at bruge de penge, der "vurderes nødvendig for at håndtere udbruddet af covid-19". 

Det har skæppet i kassen hos speditørvirksomheden DSV, der har fået 267 mio. kr. for at fragte værnemidler til Danmark fra blandt andet Kina. Det skriver DR.

Den manglende dialog om brugen af det store beløb - en aftale, som under normale omstændigheder ville skulle i udbud eller godkendes af Finansudvalget som ekstraordinær bevilling - kritiseres af De Konservative, der som det eneste parti stemte imod at give Finansministeriet så vide beføjelser.

- Vi ser, at regeringen på nogle områder anmoder om helt ubegrænsede beføjelser. Vi synes ganske enkelt ikke, at det er sund forvaltningsdisciplin eller sundt for et demokrati, at man giver en blankocheck, siger vikarierende finansordfører Marcus Knuth (K) til DR.

Over for mediet afviser Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, kritikken med, at fremgangsmåden er et udtryk for rettidig omhu. 

DSV har ikke ønsket at lade sig interviewe til DR, men har sendt en liste over ydelser, der er faktureret til statens Nationale Operative Stab, der har haft ansvaret for at skaffe værnemidler. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.093